אוכל
אוכל

טרטר בקר וחצילים

רכות של בשר עם טוויסט קראנצ'י של צ'יפס ארטישוק ירושלמי וחמצמצות של ויניגרט סלרי

|מאסטר שף| פורסם22:37
טרטר בקר וחצילים - איתיאלה היאט (צילום: נתנאל ישראל, מתוך
צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"
Rating:3.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לטרטר:

  • 300 גרם פילה בקר
  • 2 חצילים תאילנדיים
  • 1 חציל
  • 1 בצל שאלוט
  • שן שום כתושה
  • מלח, פלפל
  • שמן זית

לצ'יפס:

  • 2 ארטישוק ירושלמי

לוויניגרט:

  • חופן עלי סלרי
  • כף צלפים
  • 1 שן שום
  • 1 בצל שאלוט
  • כף חרדל
  • כף חומץ שרי
  • רבע כוס שמן זית
  • כפית פלפל חריף קצוץ
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1הכנת הטרטר: קולפים את החצילים התאילנדיים. בעזרת קולפן ממשיכים לקלוף סרטים דקים ומניחים בקערה עם לימון ומלח.

2קולים את החציל על אש גלויה, קולפים ומוציאים את בשר החציל בלי הגרעינים ומניחים במסננת עד שיתקרר.

3קוצצים בסכין את פילה הבקר לקוביות קטנות, מערבבים עם כל שאר המרכיבים ומתבלים.

4קולפים את הארטישוק הירושלמי, פורסים דק במנדולינה ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צ'יפס פריך.

5טוחנים את כל המרכיבים לוויניגרט מלבד השמן. לאחר שהרוטב אחיד, מזליפים בהדרגה את השמן לאמולסיה.

6מרכיבים: בעזרת רינג יוצרים במרכז צלחת עיגול טרטר. מניחים מעל צ'יפס ומרימים את הרינג בעדינות. מסביב מזליפים את הוויניגרט.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

תגיות:מאסטר שף
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il