
המצרכים :לבצק (24 יחידות):
למילוי:
לסלסה קריושה:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים בכוס את המים, מיץ הלימון והמלח. 2מערבבים בקערה גדולה את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם חולי. 3יוצרים שקע במרכז ושופכים פנימה את המים עם הלימון והמלח. אוספים את הבצק לכדור ולשים דקה-שתיים על משטח מקומח, עד לקבלת בצק רך וחלק. 4מותחים את הבצק ומקפלים, וככה עד שש פעמים. יוצרים שוב כדור ומניחים מכוסה במקרר לשעה-שעתיים. 5מותחים את הבצק על משטח מקומח או במכונת פסטה עד לעובי 2 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. 6המילוי: בסיר מטגנים בסיר את השום, הבצל והגמבה. כשהבצל כמעט שקוף מוסיפים את הבשר ומטגנים עד לסגירה. 7מתבלים את הבשר, מערבבים, ואחרי 3 דקות מוסיפים את העגבניות והסוכר. מערבבים ומכסים. אם רוצים, מוסיפים זיתים וביצה קשה. 8מחממים שמן לטיגון עמוק. 9מניחים במרכז כל עיגול בצק כף גדולה מהמילוי וסוגרים היטב. 10מטגנים 3 דקות ומוציאים לנייר סופג. 11הסלסה: מבשלים את כל הירקות במים עד רתיחה. מוציאים, מצננים, מקלפים את העגבניות וקוצצים את שאר הירקות לקוביות קטנות. מערבבים עם השמן, החומץ, והתבלינים ושומרים במקרר. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |