
המצרכים (2 מנות):
אופן ההכנה:להכנת הקרם שאלוט: 1קוצצים דק דק את בצלי השאלוט. מוסיפים למחבת החמה יחד עם היין הלבן ומבשלים עד שנהיה מין פירה. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומעבירים למיקסר. 2מוסיפים את הקרם פרש וטוחנים עד למרקם הרצוי. טועמים ומתבלים אם יש צורך. חשוב לטחון מיד עם הוספת הקרם פראש. שומרים בצד. להכנת האורז : 1מוסיפים כף שמן זית לסיר. כשהשמן חם מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל האורז מצופה שמן. 2מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים כפית מלח גס, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על אש קטנה בלי לפתוח את מכסה. 3בתום ה-20 דקות פותחים את הסיר, מפרידים בין גרגירי האורז עם כף עץ, סוגרים את הסיר ונותנים לאורז לנוח עוד 10 דקות. להכנת העולש המקורמל : 1חותכים את העולש ל-2 ומוציאים את הלב, שהוא מר. פורסים את העולש לרצועות של 1 ס"מ ומוסיפים למחבת שחוממה מראש עם כף שמן זית. מערבבים למשך 2-3 דקות. 2מוסיפים חצי כפית דבש, טיפה מלח ופלפל שחור ומערבבים בזהירות עד שנהיה קרמל שמצפה את כל העולש. האש לא צריכה להיות גבוהה מדי, כדי שלא יישרף. אם העולש לא רך מספיק מוסיפים קצת מים. הכנת הסקאלופ: 1מתבלים את הסקאלופ במלח ופלפל שחור. 2מחממים 2 כפות שמן זית במחבת עד שיהיה מאוד חם. 3מוסיפים את הסקאלופ ומטגנים מקסימום דקה על אש גבוהה. הופכים ומטגנים מצד שני קצת פחות מדקה. הרכבת המנה: 1מניחים על הצלחת מצע של עולש. עליו מניחים רינג וממלאים באורז. מניחים על האורז עוד כמה רצועות עולש. 2מפזרים קצת מקרם השאלוט בצד הצלחת, ומעליו מניחים את הסקאלופ. מפזרים את הפטרוזיליה ואת העירית הקצוצים. סימון תזונתיעבור כל המתכון:
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |