אוכל
אוכל

גלידת-סורבה אבטיח

סורבה אבטיח חלבי ומתוק, עם תוספת של לימונית ונענע. מרקם חלק, גלידתי וכיפי, רעננות קיצית של סורבה קליל. והסכנה: אי אפשר להפסיק לאכול. ראו הוזהרתם ובתאבון

|מאסטר שף| פורסם12:47
סורבה אבטיח (צילום: רענן כהן, מאסטר שף)
צילום: רענן כהן, מאסטר שף
Rating:4.829reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • רבע אבטיח קטן, קלוף וחתוך גס
  • חופן עלי נענע, ומנטה ו/או לימונית
  • חצי כוס חלב מרוכז ממותק

אופן ההכנה:

1בבלנדר טוחנים את האבטיח עם עלי הנענע והלימונית לשייק חלק. מוסיפים חצי כוס של חלב מרוכז וממותק (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם). מערבבים את הכל ביחד.

2מעבירים את הנוזל במסננת צפופה כדי להיפטר מעלים וחתיכות גסות.

3מכניסים את הנוזל הנקי למכונת גלידה ל-20 דקות עד שמתקבל סורבה (אפשרות נוספת היא לשים את התערובת בכלי סגור, לשים בפריזר ומדי 15 דקות לבחוש היטב עד שנוצר ברד, תהליך שלוקח בערך שעה). מגישים עם עלי נענע טריים או מסוכרים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il