אוכל
אוכל

פילה לברק וכרובית בקארי כתום

מנה עיקרית בסגנון תאילנדי עם חתיכות דג פריך, רוטב קארי חריף וכרובית נאה בשביל הפריכות

|מאסטר שף| פורסם16:24
פילה לברק וכרובית בקארי כתום (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.213reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לקארי:

  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי טרי קצוץ
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1 ענף למון גראס מעוך וקצוץ דק
  • כף גדושה משחת קארי צהוב
  • שלושת רבעי פחית עגבניות מרוסקות.
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה

לדג והירקות

  • 10 עגבניות שרי
  • שמן זית
  • מלח גס
  • 1 בוקצ'וי חצוי לשניים
  • 1 לברק שלם (או שני פילטים)

להגשה:

  • חופן עלי כוסברה
  • חצי כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

אופן ההכנה:

1מכינים את הקארי: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים בה את הבצל, שיני השום, הפלפל חריף, הג'ינג'ר והלמון גראס.

2שהירקות מתרככים מוסיפים כף גדושה של משחת קארי צהובה וממשיכים לטגן עוד כמה רגעים. מוסיפים עגבניות קצוצות ושמנת ומבשלים עוד כמה דקות. מורידים מהאש ומסננים לרוטב חלק.

3מחממים תנור ל-200 מעלות.מסדרים את עגבניות השרי בתבנית תנור מרופדת בנייר מחר עם שמן זית ומלח גס וצולים בתנור עד שהעגבניות רכות ושחומות.

4מחממים מחבת פסים עם חמאה וצולים את הבוקצ'וי החצוי עם מעט מלח גס עד להשחמה.

5מפלטים את הלברק ומחלקים את הפילטים לקוביות בגודל 4 ס"מ. צולים במחבת החמה שבה צלינו את הבוק צ'וי עד שהדג עשוי.

6מסדרים את הקארי בצלחת, מוסיפים את קוביות הדג, העגבניות והבוק צ'וי ומקשטים עם עלי כוסברה ופרחי כרובית.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il