אוכל
אוכל

מרק דגים עם כיסוי בצק

גם דגים, גם עגבניות, גם מרק, גם לחם - המנה הביתית המאוזנת והטעימה שהעבירה את נמרוד ציוני לאודישן השני, ועשתה את זה בקלילות של נוצה

|מאסטר שף| פורסם22:54
מרק דגים עם כיסוי בצק (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 דגי ים שלמים (מוסר או לברק), במשקל 500 גרם ליחידה
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לרבעים
  • 5 גזרים גדולים, חתוכים לרבעים
  • ראש וחצי של שום
  • 1 כרישה גדולה, חתוכה לרבעים
  • 2 שומר, חתוכים לרבעים
  • 4 עגבניות גדולות ובשלות, מרוסקות בפומפייה
  • 4 פלפלי צ'ילי חריפים, חתוכים גס
  • 4 פלפלים תאילנדיים, חתוכים גס
  • חצי חבילת סלרי (גבעולים ומעט עלים), חתוכה גס
  • 1 צרור שמיר
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פלפל שחור שלם

להסמכה:

  • חצי מהחלק הפנימי של חלה
  • גזר, סלרי ותפוחי אדמה

לכיסוי הבצק:

  • חצי קילו קמח
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית מלח
  • כפית סוכר
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • מים

לאפייה והגשה:

  • עלי כוסברה
  • חלמון טרוף
  • מלח גס
  • שן שום

אופן ההכנה:

1מפלטים את הדגים ושומרים את האדרות והראשים. את הפילטים חותכים ומכניסים לקערת מי מלח.

2מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את האדרות והראשים של הדגים ומטגנים קלות. מוסיפים בצל, גזר, שום, כרישה ושומר וממשיכים לטגן/לאדות כמה דקות.

3מוסיפים את שאר הירקות: עגבניות מרוסקות, פלפלים, סלרי ועשבי תיבול. מתבלים, מערבבים כדקה ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה.

4מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. אם נוצר קצף מקפים אותו, כדי לקבל ציר צלול. מסננים לתוך סיר נקי ומחממים על להבה בינונית.

5מוסיפים לציר את החלק הפנימי של החלה בחתיכות קטנות, כדי להסמיך אותו מעט. מוסיפים גם גזר, סלרי ותפוחי אדמה ומבשלים לריכוך. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.

6מחממים תנור ל-200 מעלות.

7הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים לקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה, לערבוב יסודי. מוזגים בשלבים את המים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק.

8מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות).

9בינתיים ממלאים קערות הגשה חסינות חום בציר עם ירקות, מוסיפים את נתחי הדג ומקשטים בעלי כוסברה.

10מרדדים את הבצק, מרטיבים את שולי הקערות במים וסוגרים עם הבצק. מתפיחים כ-10 דקות. מורחים חלמון של ביצה ומפזרים מלח גס.

11אופים כ-20 דקות, עד להזהבה, מוציאים ומשפשפים את הבצק בשן השום.

12מגישים עם כף וסכין.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il