
המצרכים :
להסמכה:
לכיסוי הבצק:
לאפייה והגשה:
אופן ההכנה:1מפלטים את הדגים ושומרים את האדרות והראשים. את הפילטים חותכים ומכניסים לקערת מי מלח. 2מחממים שמן זית בסיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים את האדרות והראשים של הדגים ומטגנים קלות. מוסיפים בצל, גזר, שום, כרישה ושומר וממשיכים לטגן/לאדות כמה דקות. 3מוסיפים את שאר הירקות: עגבניות מרוסקות, פלפלים, סלרי ועשבי תיבול. מתבלים, מערבבים כדקה ומוסיפים מים. מביאים לרתיחה. 4מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות. אם נוצר קצף מקפים אותו, כדי לקבל ציר צלול. מסננים לתוך סיר נקי ומחממים על להבה בינונית. 5מוסיפים לציר את החלק הפנימי של החלה בחתיכות קטנות, כדי להסמיך אותו מעט. מוסיפים גם גזר, סלרי ותפוחי אדמה ומבשלים לריכוך. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש. 6מחממים תנור ל-200 מעלות. 7הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעט המים לקערת המיקסר ולשים במהירות נמוכה, לערבוב יסודי. מוזגים בשלבים את המים ולשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק. 8מכדררים את הבצק ומעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כ-30 דקות). 9בינתיים ממלאים קערות הגשה חסינות חום בציר עם ירקות, מוסיפים את נתחי הדג ומקשטים בעלי כוסברה. 10מרדדים את הבצק, מרטיבים את שולי הקערות במים וסוגרים עם הבצק. מתפיחים כ-10 דקות. מורחים חלמון של ביצה ומפזרים מלח גס. 11אופים כ-20 דקות, עד להזהבה, מוציאים ומשפשפים את הבצק בשן השום. 12מגישים עם כף וסכין. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |