מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

תבשיל בשר וחומוס חריף אש

התבשיל החריף של בר פינס גרם למיכל אנסקי להשתעל, אבל גם היא לא היתה יכולה להפסיק לאכול ממנו, אז קבלו את המתכון לתבשיל הכי חריף שיש, שגם ממש קל להכין אותו. רק תכינו כמה כוסות מים בצד

|מאסטר שף| פורסם18:34
תבשיל בקר וחומוס חריף אש (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 8 שיני שום שלמות
  • 2 גמבה חתוכים לרצועות
  • 2 פלפל חריף יבש
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חתוך לטבעות
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות
  • 1 קילו בשר לבישול ארוך (למשל צלעות) חתוך לקוביות
  • 1 כוס חומוס מקופסת שימורים או קפוא
  • כף פפריקה מתוקה בשמן
  • כפית פפריקה חריפה בשמן
  • כף שמן צ'ילי
  • 10 פלפל חריף מיובש
  • מלח

אופן ההכנה:

1מחממים את השמן בסיר ומטגנים בו את הבצל ושיני השום, עד שהבצל מזהיב מעט.

2מוסיפים את רצועות הגמבה, קוביות העגבניה ופלפל הצ'ילי ומערבבים. מבשלים כמה דקות.

3מוסיפים את קוביות הבשר והחומוס, ומוסיפים מים עד לכיסוי כל הבשר.

4מוסיפים את שני סוגי הפפריקה, שמן הצ'ילי, הפלפל היבש ומלח לפי הטעם, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבשר והחומוס רכים, כשעה.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il