אוכל
אוכל

קאטסו דון חצילים

תשכחו כל מה שאתם יודעים על שניצל וקבלו את הדבר הבא: שניצל בסנגון יפני, מחצילים במקום בשר. זו ההתמכרות הבאה שלכם

|מאסטר שף| פורסם16:48
קאסה דון חצילים (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת 12
Rating:3.36reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (2 מנות):

לחצילים במשרה:

  • 4 חצילים יפניים מאורכים חצויים לאורך
  • כפית מחית מיסו בהירה
  • חצי כפית מירין
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 שן שום

לאורז:

  • 1 כוס אורז עגול
  • שתיים ורבע כוסות מים
  • כחצי כפית מלח

לרוטב:

  • 1 בצל פרוס לפרוסות דקות
  • 1 גזר פרוס למקלות דקים
  • חצי כוס ציר עוף
  • 2 כפות אצות ווקאמה
  • 1 ס"מ של ג'ינג'ר פרוס דק
  • 1 בצל ירוק
  • 3 פטריות שיטאקי פרוסות
  • כף שמן
  • כפית מירין
  • חצי כפית חומץ אורז
  • כפית סוכר חום
  • כפית סאקה
  • כף סויה
  • רבע כפית אבקת דאשי
  • רבע כפית טוגראשי
  • 1 ביצה

לטיגון:

  • שמן לטיגון עמוק
  • קמח לציפוי
  • 2 ביצים
  • פירורי פנקו לציפוי

להגשה:

  • בצל ירוק קצוץ
  • שומשום שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים בהם את החצילים למשך כחצי שעה.

2מכינים את האורז: שוטפים את האורז. מרתיחים מים בסיר ושמים בהם את האורז ואת המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.

3מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר בחום בינוני עד שהם מתרככים.

4מביאים את ציר העוף לרתיחה ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למעט הביצה ומבשלים כ-15 דקות. מסננים לקבלת רוטב נקי ומוסיפים למחבת עם הגזר והבצל. מביאים לרתיחה עדינה.

5מצפים את החצילים כמו שניצל: קודם בקמח אחר כך בביצה ואז בפנקו. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים את החצילים עד להזהבה. חותכים את החצילים לקוביות

6מעבירים את האורז לקערת הגשה.

7מוסיפים את קוביות החצילים לרוטב הרותח. בעדינות יוצקים ביצה מצידי החציל ומנענעים קלות את המחבת. כאשר הביצה מבושלת יוצקים את תוכן המחבת על גבי האורז, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעט כתוש ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il