
המצרכים (2 מנות):לחצילים במשרה:
לאורז:
לרוטב:
לטיגון:
להגשה:
אופן ההכנה:1מערבבים את חומרי המשרה בקערה ומשרים בהם את החצילים למשך כחצי שעה. 2מכינים את האורז: שוטפים את האורז. מרתיחים מים בסיר ושמים בהם את האורז ואת המלח, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן. 3מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל והגזר בחום בינוני עד שהם מתרככים. 4מביאים את ציר העוף לרתיחה ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב למעט הביצה ומבשלים כ-15 דקות. מסננים לקבלת רוטב נקי ומוסיפים למחבת עם הגזר והבצל. מביאים לרתיחה עדינה. 5מצפים את החצילים כמו שניצל: קודם בקמח אחר כך בביצה ואז בפנקו. מחממים שמן עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים את החצילים עד להזהבה. חותכים את החצילים לקוביות 6מעבירים את האורז לקערת הגשה. 7מוסיפים את קוביות החצילים לרוטב הרותח. בעדינות יוצקים ביצה מצידי החציל ומנענעים קלות את המחבת. כאשר הביצה מבושלת יוצקים את תוכן המחבת על גבי האורז, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעט כתוש ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |