
המצרכים (3 מנות):
לרוטב
להגשה
אופן ההכנה:1שמים את החצילים בתבנית אפייה, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. קולים את החצילים מתחת לגריל עד שהם שחומים, הופכים את החצילים, מזלפים שמן זית וקולים מהצד השני. מצננים מעט. 2במעבד מזון טוחנים יחד את החצילים הצלויים, הפטרוזיליה, הנענע ואגוזי המלך עד לתערובת כמעט חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם, אבקת אפייה וגבינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. 3צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל ומצפים בפנקו. 4מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהציפוי שלהם שחום ופריך. 5להכנת הרוטב: מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים, לימון סחוט ומלח. מוסיפים סילאן ומערבבים. 6להגשה: על צלחת שמים מהרוטב. שמים ערימה של מספר כדורי פלאפל. מקשטים במעט עלי נענע ופטרוזיליה ובעגבניות שרי ומגישים. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (3 מנות):
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |