אוכל
אוכל

פלאפל חצילים

כמו פלאפל, רק ממש ממש שונה: טעם עז של חציל ואגוזים ונימוחות שלא מזכירה את המקור

|מאסטר שף| פורסם20:29
Rating:4.8214reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (3 מנות):

  • 2 חצילים בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות בעובי של ½ ס"מ
  • שמן זית
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חופן עלי נענע
  • ¼ כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • ¼ כוס גבינת קשקבל מגורדת
  • ½ כוס גבינת פטה מפוררת
  • חופן אגוזי מלך
  • מלח
  • פלפל
  • פנקו
  • שמן קנולה/תירס לטיגון עמוק

לרוטב

  • טחינה גולמית
  • מים קרים
  • לימון סחוט
  • 1 כף סילאן

להגשה

  • עלי נענע ופטרוזיליה
  • עגבניות שרי חתוכות לרבעים

אופן ההכנה:

1שמים את החצילים בתבנית אפייה, מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעט מלח. קולים את החצילים מתחת לגריל עד שהם שחומים, הופכים את החצילים, מזלפים שמן זית וקולים מהצד השני. מצננים מעט.

2במעבד מזון טוחנים יחד את החצילים הצלויים, הפטרוזיליה, הנענע ואגוזי המלך עד לתערובת כמעט חלקה. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה, פירורי לחם, אבקת אפייה וגבינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3צרים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פלאפל ומצפים בפנקו.

4מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים את הכדורים עד שהציפוי שלהם שחום ופריך.

5להכנת הרוטב: מערבבים טחינה גולמית עם מים קרים, לימון סחוט ומלח. מוסיפים סילאן ומערבבים.

6להגשה: על צלחת שמים מהרוטב. שמים ערימה של מספר כדורי פלאפל. מקשטים במעט עלי נענע ופטרוזיליה ובעגבניות שרי ומגישים.

סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (3 מנות):

אנרגיה427 קלוריות
חלבונים13 גרם
פחמימות28 גרם
שומנים30 גרם

לטבלה המלאה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il