
המצרכים :
אופן ההכנה:1מביאים לרתיחה בסיר בינוני מים עם אורז. מתבלים בכפית כורכום ו-2 כפיות מלח ומבשלים חצי בישול. מסננים מתחת מים קרים ומשאירים במסננת. 2מערבבים את הזעפרן בחצי כוס מים חמים. 3מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת יחד עם מלח, כפית בהרט, מעט קינמון וחצי כפית כמון. כשהוא מגיע להזהבה בהירה מורידים מהאש ומעבירים לקערה. 4מטגנים את הגזר עד לחצי ריכוך, מוסיפים את הערמונים, חצי מכמות השקדים, מעט קינמון, מעט בהרט ומעט מלח, ומורידים מהאש. 5סוגרים את נתחי הבשר במחבת עם מעט שמן ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. 6הרכבת המנה: קורצים מתפוחי האדמה לבבות בעזרת חותכן. 7מחממים בסיר בינוני רבע כוס שמן קנולה עם קורט כורכום ומסדרים את תפוחי האדמה באופן מרווח. מכסים את תפוחי האדמה בשכבת אורז. 8מערבבים בקערה בינונית את שאר האורז עם הבצל והגזר, הערמונים ושלל הצימוקים. מפוררים את ניצני השושנים ומערבבים. 9מעבירים חצי מכמות תערובת האורז והירקות לסיר, מסדרים את הבשר ומכסים במחצית השנייה. 10שופכים מלמעלה את המים עם הזעפרן ומבשלים שעה על אש נמוכה מאוד. סוגרים את המכסה עם מגבת. 11בהגשה הופכים את הסיר על מגש גדול כך שתפוחי האדמה יהיו למעלה. מפזרים מסביב את יתרת השקדים ואת הפיסטוקים הקלויים ומגישים. כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |