אוכל
אוכל

ניוקי ריקוטה ממולאים במוצרלה עם רוטב פטריות וערמונים

כל אחד יכול לקנות ניוקי מוכן במכולת אבל זה פשוט לא משתווה לדבר האמיתי

|מאסטר שף| פורסם21:00
ניוקי ריקוטה (תמונת AVI: mako)
Rating:4.823reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

לניוקי

  • 1 קופסה גבינת ריקוטה
  • ½ כוס פרמזן מגורר
  • 1 ביצה
  • 2/3 כוס קמח
  • מלח, פלפל
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • גבינת מוצרלה (20 כדורים קטנים או כדור גדול חתוך לקוביות)

לרוטב

  • 20 גרם חמאה
  • 1 שאלוט קצוץ דק
  • 1 חבילה פטריות פורטבלו או פטריות יער קצוצות
  • ½ כוס ערמונים, קלויים ומקולפים
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • מלח
  • פלפל

אופן ההכנה:

1מכינים את הניוקי: מערבבים בקערה את הריקוטה, הפרמזן, הביצה, הקמח, מלח, פלפל ואגוז המוסקט. מערבבים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2קורצים עם ידיים רטובות עיגולים קטנים מהבצק, ממלאים כל אחד בכדור מוצרלה קטן או בחתיכת מוצרלה. מניחים על משטח מקומח.

3מכינים את הרוטב: מחממים חמאה במחבת גדולה, מוספים את השאלוט ומטגנים קלות. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתרככות.

4מוסיפים את הערמונים, השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עד שהשמנת רותחת והרוטב מסמיך מעט.

5מעבדים את הרוטב למחית חלקה באמצעות בלנדר מוט או במעבד מזון. לרוטב חלק במיוחד ניתן לסנן את המחית שהתקבלה דרך מסננת.

6במחבת נוספת מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את הניוקי עד שהם שחומים מכל הצדדים.

7הגשת המנה: שמים מספר כפות מהרוטב בצלחת הגשה ומניחים מעליו את הניוקי המטוגנים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il