אוכל
אוכל

מרק עוף

מרק עוף נהדר שהקסם שלו הוא בהגשה - מפרקים עוף שבושל היטב במרק, מתבלים בשמן זית, טרגון, פטרוזיליה וכוסברה, ויוצקים מעל מרק עשיר של ירקות וציר עוף. והשיא: מוסיפים אוכמניות. רציני לגמרי

|מאסטר שף| פורסם11:04
מרק עוף  (צילום: דניאל בראון, מאסטר שף)
צילום: דניאל בראון, מאסטר שף
Rating:2.619reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 כנפי עוף
  • 1 כרע עוף (ירך+שוק) או 2 נתחי פרגית
  • שמן זית
  • רבע מקל קינמון
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 קישוא גדול
  • 2 גזרים קלופים בינוניים
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 תפוח אדמה בינוני
  • 1 גבעול סלרי
  • 3 יחידות כרוב ניצנים
  • מלח
  • פלפל

להגשה:

  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס
  • חופן עלי טראגון, קצוצים גס
  • 1 לימון
  • חופן אוכמניות טריות

אופן ההכנה:

1מפזרים על השוק, הירך (או הפרגיות) ועל הכנפיים מלח-פלפל ומטגנים בשמן זית 2 דקות מכל צד בתוך סיר מרק.

2מוסיפים לסיר את ציר העוף ומקל קינמון ומרתיחים עד שהעוף מתרכך, בערך 50 דקות.

3חותכים את הירקות (בצל, גזר, סלרי, קישוא, תפוח אדמה) לקוביות גסות. את כרוב הניצנים חוצים לאורך.

4שמים בתוך סיר אחר שמן זית ומטגנים את הירקות החתוכים עם מעט מלח 6 דקות אגב ערבוב עד שקיפות.

5שופכים 2-3 כוסות מהציר לתוך הסיר של הירקות ומרתיחים 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

6מוסיפים את שאר הציר והעוף ביחד לתוך הסיר של הירק. נותנים להתבשל עוד 10 דקות.

7להגשה: מוציאים את העוף מהמרק ומפרקים אותו כך שלא יהיו עצמות לכדי רצועות. מערבבים את העוף עם עשבי התיבול הקצוצים (פטרוזיליה,כוסברה,טרגון) בקערה. מתבלים עם 2 כפות גדולות של שמן זית ולימון סחוט. מחלקים את העוף בין צלחות הגשה.

8יוצקים את המרק בתוך הצלחת עם העוף, שמים 7 אוכמניות בצלחת ומגישים לצד פלח לימון.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il