
המצרכים :לבורקס:
לציפוי:
לצזיקי:
להגשה:
אופן ההכנה:1קוצצים גס את התרד ומניחים בקערה. מוסיפים את הגבינות המפוררות, את התבלינים ואת שמן הזית ומערבבים היטב. 2פותחים עלה בודד של בצק פילו. משמנים בנדיבות בעזרת מברשת. מניחים עלה שני ומורחים גם אותו בשמן. 3מניחים לרוחב דף הפילו, בחלק הקרוב אלינו, 7-6 כפות גדושות מהמלית. מגלגלים בעדינות את הבצק עד שנוצר גליל, ומורחים אותו בשמן מלמעלה. 4מניחים בזהירות את הגליל בתבנית בקוטר 26 ס"מ על נייר אפייה, בצורה של חצי מעגל. 5מתחילים מחדש עם שני עלים נוספים ומכינים באותה הדרך גליל נוסף. 6מסדרים את הגלילים יחד ליצירת שבלול אחד גדול. מורחים בשמן את השבלול כולו. 7מחממים תנור ל-180 מעלות (לא טורבו). מורחים ביצה טרופה על כל השבלול, מפזרים שומשום מעל, ואופים כ-50 דקות עד שהבצק הופך לזהוב. 8מערבבים בקערה את כל המרכיבים לציזיקי, ומשהים לשעה לפחות לפני ההגשה. 9חותכים לחצאים את הביצים הקשות, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים לצד הבורקס והציזיקי. המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |