אוכל
אוכל

נקנקיות אנטרקוט, מח, כבד ומוח עצם

נקניקיה מושקעת באמת, עם בשר אנרקוט איכותי, מוח, כבד וגם מח עצם שמשדרג אותה מיד לדרגת מעדן. מה עוד צריך? רק תבשיל תפוחי אדמה ומנגולד שיגיע בצד, וכוס בירה אם לא קשה לכם

|מאסטר שף| פורסם11:00
נקניקיית ירקות ונקניקיית בקר, מוח ומח עצם (צילום: רענן כהן)
צילום: רענן כהן
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 200 גרם כבד עוף, חתוך גס
  • 200 גרם אנטריקוט, חתוך לקוביות גסות
  • 100 גרם שומן של אנטריקוט, חתוך גס
  • מוח 1 שלם, מנוקה וחתוך גס
  • 4 מח עצם (רק המח, בלי העצם!)
  • פלפל שחור
  • כפית פפריקה חריפה
  • 3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • קליפה של חצי תפוז
  • מעיים של כבש או מעיים סינטתיות

לתבשיל:

  • 2 תפוחי אדמה
  • צרור מנגולד
  • 3 שיני שום פרוסות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1טוחנים את כל המצרכים לנקנקיות במטחנת בשר.

2מעבירים לקערה ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה. מעבירים למכונת נקנקיות עם מעיים ומנקנקים 10 נקנקיות.

3חולטים את הנקנקיות בסיר עם מים מבעבעים קלות כ-10 דקות.

4לתבשיל: חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים רותחים 15 דקות או עד שהתרככו.

5חותכים את המנגולד לרצועות.

6מחממים שמן זית במחבת רחבה, מוסיפים את המנגולד והשום ומקפיצים 2 דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה והנקנקיות ומבשלים ביחד 2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il