
המצרכים (4 מנות):לאיולי לימון:
לשניצל:
לסלסת עגבניות עם לימון וצ'ילי:
לסלט תפוחי האדמה:
אופן ההכנה:1מכינים את האיולי: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את כל מצרכי האיולי למעט השמן ושמן הזית. 2לאחר כשתי דקות של טחינה מזלפים פמינה את השמנים בזרם דק ואיטי, תוך כדי טחינה 3מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון וטוחנים היטב. טועמים מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. 4מכינים את שניצל פילה הבקר: מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים את הפיתות כחצי שעה עד שהפיתות יבשות לגמרי. מוציאים מהתנור כשהן קרות טוחנים במעבד המזון לפירורים. 5פורסים את פילה הבקר לפרוסות בעובי של כסנטימטר. 6מכינים על השיש 3 קערות: אחת עם קמח אחת עם פירורי פיתה ואחת עם ביצה טרופה. 7טובלים את פרוסות הבשר בקמח ובודקים היטב שהקמח ידבק בכל הצדדים. 8טובלים את פרוסות הבשר בביצה ולאחר מכן בקערת פירורי הפיתה. 9מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את השניצלים כ-3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג 10מכינים את סלסת עהגבניות עם לימון וצ'ילי: סוחטים את הלימון לקערה. 11קוצצים לריבועים קטנים את פרוסת הלימון, העגבניה והצ'ילי ומוסיפים לקערה. 12מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול. 13מכינים את סלט תפוחי האדמה השרופים : מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך. 14טוחנים במעבד מזון כוסברה קצוצה, שום קצוץ, פלפל צ'ילי קצוץ, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל למרקם דק שמזכיר סחוג. 15חותכים את תפוח האדמה המבושל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, בלי לקלף. 16מכניסים לסיר גריל חשמלי ושורפים קצת את הקליפות והבשר של תפוח האדמה. 17חותכים את תפוח האדמה לריבועים של חצי ס"צ ומניחים בקערה. 17מוסיפים את המחית ממעבד המזון לקערה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. 18מרכיבים את המנה: חותכים את הפיתות לחצי ומורחים בהן איולי בנדיבות. 19מוסיפים כף גדושה מהסלסה וכף סלט תפוחי אדמה. 20מכניסים את השניצל, מטפטפים למעלה "שביל" איולי ומגישים. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |