אוכל
אוכל

שניצל פילה בקר בפיתה

מי אמר שפיתה חייבים להכין בחמש דקות? מנת הפיתה של אורנה לוסטרניק היא פיתה מושקעת במיוחד, עם שניצל פילה בקר פריך, איולי לימון וסלט תפוחי אדמה שרופים

|מאסטר שף| פורסם16:51
שניצל בקר עם איולי עשבי תיבול (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 7", קשת
Rating:58reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לאיולי לימון:

  • 2 חלמונים
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 צ'ילי ירוק או אדום (או יותר אם אוהבים חריף)
  • 250 מ"ל שמן זית
  • 80 מ"ל שמן רגיל
  • 1 קליפה מלימון שלם
  • מיץ מחצי לימון

לשניצל:

  • 500 גרם פילה בקר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • מלח ופלפל שחור
  • קמח לציפוי
  • 3 פיתות לפירורי פיתה
  • שמן לטיגון עמוק
  • 2 פיתות להגשה

לסלסת עגבניות עם לימון וצ'ילי:

  • 1 לימון
  • פרוסה של 1 ס"מ מלימון שטוף היטב, עם הקליפה (אפשר ממרכז הלימון שבמתכון)
  • 2 עגבניות
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן רוקט
  • פלפל צ'ילי ירוק
  • מלח

לסלט תפוחי האדמה:

  • 1 תפוח אדמה גדול
  • חופן כוסברה
  • שמן זית
  • מיץ לימון
  • פלפל צ'ילי ירוק
  • מלח

אופן ההכנה:

1מכינים את האיולי: במעבד מזון עם להב מתכת טוחנים את כל מצרכי האיולי למעט השמן ושמן הזית.

2לאחר כשתי דקות של טחינה מזלפים פמינה את השמנים בזרם דק ואיטי, תוך כדי טחינה

3מוסיפים את קליפת הלימון ומיץ הלימון וטוחנים היטב. טועמים מתקנים תיבול עם מלח ופלפל.

4מכינים את שניצל פילה הבקר: מחממים תנור ל-150 מעלות ואופים את הפיתות כחצי שעה עד שהפיתות יבשות לגמרי. מוציאים מהתנור כשהן קרות טוחנים במעבד המזון לפירורים.

5פורסים את פילה הבקר לפרוסות בעובי של כסנטימטר.

6מכינים על השיש 3 קערות: אחת עם קמח אחת עם פירורי פיתה ואחת עם ביצה טרופה.

7טובלים את פרוסות הבשר בקמח ובודקים היטב שהקמח ידבק בכל הצדדים.

8טובלים את פרוסות הבשר בביצה ולאחר מכן בקערת פירורי הפיתה.

9מחממים בסיר שמן עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות ומטגנים את השניצלים כ-3 דקות מכל צד. מניחים על נייר סופג

10מכינים את סלסת עהגבניות עם לימון וצ'ילי: סוחטים את הלימון לקערה.

11קוצצים לריבועים קטנים את פרוסת הלימון, העגבניה והצ'ילי ומוסיפים לקערה.

12מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול.

13מכינים את סלט תפוחי האדמה השרופים : מבשלים בסיר עם מים רותחים את תפוח האדמה עד שהוא מתרכך.

14טוחנים במעבד מזון כוסברה קצוצה, שום קצוץ, פלפל צ'ילי קצוץ, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל למרקם דק שמזכיר סחוג.

15חותכים את תפוח האדמה המבושל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, בלי לקלף.

16מכניסים לסיר גריל חשמלי ושורפים קצת את הקליפות והבשר של תפוח האדמה.

17חותכים את תפוח האדמה לריבועים של חצי ס"צ ומניחים בקערה.

17מוסיפים את המחית ממעבד המזון לקערה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

18מרכיבים את המנה: חותכים את הפיתות לחצי ומורחים בהן איולי בנדיבות.

19מוסיפים כף גדושה מהסלסה וכף סלט תפוחי אדמה.

20מכניסים את השניצל, מטפטפים למעלה "שביל" איולי ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il