
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1שמים בסיר לחץ גזר, פטרוזיליה, פטריות פורטובלו, מים וציר בקר ומבשלים 30 דקות (אפשר לבשל בסיר רגיל כשעה וחצי). מסננים לקבלת ציר נקי. 2מחממים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים. פורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. באותם מים חולטים את האספרגוס למשך דקה ומעבירים למי קרח לעצירת בישול. 3ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים בהדרגה את הציר שהכנו. ממשיכים לבשל עד שהציר מצטמצם ומסמיך. 4מורחים את הסטייקים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. 5מחממים פלנצ'ה או מחבת עבה היטב וצולים את הסטייקים לרמת צלייה שאוהבים. מוסיפים למחבת את השומר ותפוחי האדמה וצולים להשחמה קלה. 6מניחים את הסטייקים המוכנים יחד עם השומר ותפוחי האדמה על צלחת ושופכים מעל את רוטב הבשר והפטריות. תפוחי האדמה לבישול מגיעים בשקית צהובה. הם תפוחי אדמה לבנים, שאינם מתפוררים בבישול, מתבשלים מהר יותר ומתאימים גם לשילוב בסלטים. המרקם שלהם בשרני יותר ופחות מוצק. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |