אוכל
אוכל

פילה בקר עם תפוחי אדמה ופטריות

כשיש נתח טוב של בשר ותפוחי אדמה איכותיים - ארוחה מעולה הופכת להיות עניין פשוט ביותר. עמיחי שרפשטיין הוסיף לזה פטריות, שומר ואספרגוס, והתוצאה מדברת בעד עצמה

|מאסטר שף| פורסם07:14
פילה בקר עם תפוחי אדמה ופטריות (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת 12
Rating:3.137reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (3 מנות):

  • 1 גזר
  • צרור פטרוזיליה
  • 4 פטריות פורטובלו
  • 1 ליטר מים
  • כוס ציר בקר
  • 2 תפוחי אדמה מזן ראטה
  • 10 גבעולי אספרגוס
  • 20 גרם חמאה
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 2 סלסילות פטריות מאיזה סוג שאוהבים
  • 3 סטייקים של פילה בקר
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 ראשי בייבי שומר

אופן ההכנה:

1שמים בסיר לחץ גזר, פטרוזיליה, פטריות פורטובלו, מים וציר בקר ומבשלים 30 דקות (אפשר לבשל בסיר רגיל כשעה וחצי). מסננים לקבלת ציר נקי.

2מחממים מים בסיר גדול. כשהם רותחים מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים. פורסים את תפוחי האדמה המבושלים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. באותם מים חולטים את האספרגוס למשך דקה ומעבירים למי קרח לעצירת בישול.

3ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים מעט. מוסיפים בהדרגה את הציר שהכנו. ממשיכים לבשל עד שהציר מצטמצם ומסמיך.

4מורחים את הסטייקים במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

5מחממים פלנצ'ה או מחבת עבה היטב וצולים את הסטייקים לרמת צלייה שאוהבים. מוסיפים למחבת את השומר ותפוחי האדמה וצולים להשחמה קלה.

6מניחים את הסטייקים המוכנים יחד עם השומר ותפוחי האדמה על צלחת ושופכים מעל את רוטב הבשר והפטריות.

תפוחי האדמה לבישול מגיעים בשקית צהובה. הם תפוחי אדמה לבנים, שאינם מתפוררים בבישול, מתבשלים מהר יותר ומתאימים גם לשילוב בסלטים. המרקם שלהם בשרני יותר ופחות מוצק.
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il