אוכל
אוכל

ריאות ברוטב חצילים

עיראקים אסלים אמורים להכיר את המתכון הזה מאירועים מיוחדים וחגים: ריאות כבש מבושלות עם חצילים. שימו לב להרתיח את הריאות 3 פעמים

|מאסטר שף| פורסם21:00
האודישן של אלי דלל פיקט אקסטרה (צילום: מאסטר שף, שידורי קשת)
צילום: מאסטר שף, שידורי קשת
Rating:3.315reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • חצי קילו ריאות כבש (כשתי אונות)
  • 2 חצילים ללא גרעינים
  • מלח גם
  • 3 בצלים, קצוצים דק
  • שמן לטיגון
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • 8 עגבניות (עדיף מסוגים שונים)
  • כף רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פלפל חריף, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1חותכים את החצילים לקוביות וממליחים במלח גס (להוצאת המרירות). מניחים לשעה.

2מטגנים את הבצלים עד הזהבה ומוסיפים חצי כפית פפריקה מתוקה ומעט חריפה. מטגנים עוד רגע ומורידים מהאש.

3מרתיחים את הריאות שלוש פעמים במים, לניקוי.

4חותכים את הריאות לחתיכות קטנות, שמים בסיר לחץ עם מים ומבשלים 30-40 דקות, עד שהבשר נימוח. שוטפים במים ומסננים.

5מגרדים את העגבניות בפומפייה (ללא הגרעינים).

6מחזירים את הסיר עם הבצל לאש, מוסיפים את העגבניות המגורדות, רסק העגבניות ומעט מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הריאות, מכסים ומבשלים כשעה-שעה וחצי. אם צריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.

7שוטפים את החצילים מהמלח וסוחטים. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים אותם לסיר הריאות. מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך (אפשר להוסיף גם רבע כפית סוכר, לאיזון הטעמים) ומגישים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il