
המצרכים (2 מנות):לתפוחי האדמה:
לקציצות:
לטחינה החמה:
לטחינה הירוקה:
אופן ההכנה:1חותכים את תפוחי האדמה לכ-20 פרוסות אלכסוניות דקות (פחות מחצי ס"מ), כמה שיותר ארוכות. 2מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את פרוסות תפוחי האדמה משני הצדדים עד שהן שחומות. שומרים את הפרוסות בצד. 3מכינים את הקציצות: באותה המחבת מחממים כף אחת של שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב מעט. 4מערבבים בקערה את הבקר עם שומן הכבש, הפטרוזיליה, הבצל המטוגן, ראס אל חנות, מלח, פלפל שחור והכף הנותרת של השמן. יוצרים כ-4 קציצות ומטגנים אותן באותה המחבת עד שהן שחומות. 5מכינים את הטחינה: במחבת אחרת מערבבים את הטחינה הגולמית עם המים והמלח. מחממים עד שמתחילים לעלות אדים. 6מחממים תנור ל-220 מעלות. 7במחבת קטנה שמתאימה לתנור מסדרים שכבה אחידה של פרוסות תפוחי אדמה כך שיעלו מעט אחת על השנייה, כמו רעפים. קורעים בידיים את הקציצות ומפוררים את הבשר על שכבת תפוחי האדמה. שופכים מעל את הטחינה החמה, כדי להרטיב את הבשר. מסדרים מעל עוד פרוסות של תפוחי אדמה באותה הצורה, כך שיכסו את כל המחבת. 8אופים בתנור כ-10 דקות. 9מכינים את הטחינה הירוקה: טוחנים יחד את הטחינה, הפטרוזיליה, המים והמלח. 10מגישים את המאפה בצלחת עמוקה ושופכים סביבו את הטחינה הירוקה. תפוחי האדמה לטיגון מגיעים בשקית אדומה. הם תפוחי אדמה מזן אדום, עם מרקם יותר יבש ופחות תכולת סוכר, ולכן מתאימים לטיגון. המרקם שלהם יותר מוצק ואין בהם הרבה נוזלים, שמפריעים בטיגון, ולכן הוא מיטגנים בצורה הטובה ביותר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |