אוכל
אוכל

סופריטו קבב

אורלי אומנם לא עברה לשלב הבא (הכל בגלל שקדי העגל הארורים!), אבל המנה שהכינה לאודישן הראשון - משהו שבין קבב לסופריטו - הייתה כל כך, אבל כל כך מגרה, שאנחנו לגמרי מתכוונים לנסות אותה בבית

|מאסטר שף| פורסם23:00
סופריטו קבב (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף 8", שידורי קשת
Rating:4.535reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • חצי ק"ג בשר קשתית (שפונדרה/אסאדו) טרי
  • חצי ק"ג צוואר עגל טרי
  • 5 תפוחי אדמה אדומים, בינוניים
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 בצלים בינוניים
  • 1 פלפל חריף ירוק, פרוס
  • חבילת פטרוזיליה
  • חבילת בצל ירוק
  • צנוברים קלויים
  • 5 עלי נענע
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כורכום
  • מעט שמן זית
  • 2 חצילים בלאדי (קטנים-בינוניים)
  • חצי חבילת עלי בייבי תרד (או מנגולד – במקרה כזה הבישול יתארך)
  • לימון כבוש (לא חובה)

אופן ההכנה:

1מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מטגנים בשמן עמוק עד השחמה.

2במקביל חותכים 2 מהבצלים לרבעים ומטגנים יחד עם פרוסות הפלפל החריף.

3טוחנים את שני נתחי הבשר.

4קוצצים פטרוזיליה, בצל לבן אחד, בצל ירוק, צנוברים קלויים ועלי נענע, מערבבים עם הבשר ומתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום.

5יוצרים קבבים ומטגנים במחבת חמה עם מעט שמן זית.

6מקלפים חלקית את החצילים, חותכים לרבעים ומטגנים בשמן עמוק עד להשחמה.

7חולטים את עלי התרד דקה במים רותחים ומעבירים למי קרח.

8מרכיבים את הסיר: מסדרים בתחתית את תפוחי האדמה המטוגנים, עליהם את הבצלים והפלפל החריף, עליהם את הקבבים, עליהם את החצילים ולמעלה את עלי התרד. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

9מבשלים על אש נמוכה חצי שעה, ומכניסים להשחמה אחרונה בתנור בחום של 120 מעלות לעוד 20 דקות.

10מסדרים את המנה על הצלחת באותן שכבות כמו בסיר, ומעל השכבה האחרונה מפזרים לימון כבוש.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il