אוכל
אוכל

פיתה עם בשר טחון, טחינה ורוטב פלפלים

אנחנו קוראים לזה פיתה עם בולונז ישראלי, אתם תקראו לזה הפיתה הכי טעימה שיש: בשר טחון עסיסי, טחינה ורוטב פלפלים חריף וממכר

|מאסטר שף| פורסם12:30
פיתה ממולאת בשר וביצה (צילום: מתוך
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת
Rating:523reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לטחינה:

  • חצי כוס טחינה גולמית
  • 2 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כוס מים קרים (או יותר לפי הצורך)

לרוטב הפלפלים:

  • 3 פלפלי צ'ילי ירוקים טריים קצוצים דק
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 שיני שום

לבשר:

  • 2 כפות שמן
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • חצי קילו בשר טחון
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה
  • מלח
  • פלפל שחור

לפיתה:

  • 4 פיתות
  • 4 ביצים
  • חופן עלי רוקט

אופן ההכנה:

1מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר מוט את כל מצרכי הטחינה לרוטב אחיד.

2מכינים את רוטב הפלפלים: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה.

3מכינים את הבשר: מחממים במחבת את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.

4מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך כדי שמפרידים אותו לפירורים. מוסיפים את התבלינים ומטגנים עד שהבשר שחום ואין יותר נוזלים.

5מכינים מהביצים 4 חביתות עין.

6מרכיבים את הפיתות: מורחים בהן את הטחינה, מוסיפים מהבשר הטחון, ביצת עין, כמה עלי רוקט ומפזרים את רוטב הפלפלים מעל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il