
המצרכים :לבצק, תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
למלית:
למרווה:
לטארט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: לשים את הקמח והשמנת המתוקה במיקסר עד שמתקבלים פתיתי בצק. מאחדים אותם בידיים לבצק ומניחים במקרר לחצי שעה. 2פורסים את כל הפטריות דק. 3שוטפים את התרד היטב. במחבת ממיסים את החמאה ושמן הזית ומקפיצים בהם את התרד לדקה-שתיים. 4שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בסיר מים כ-40 דקות או 20 דקות בסיר לחץ, עד שהם רכים. מועכים את תפוחי האדמה הרכים במסננת כך שהקליפות והגושים לא יעברו ויתקבל פירה חלק. 5מקלפים את הארטישוק הירושלמי ופורסים לפרוסות. מביאים לרתיחה מים בסיר ומבשלים את פרוסות הארטישוק הירושלמי עד שהן רכות, אבל לא רכות מדי. 6מוסיפים לפירה חמאה, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים. 7מכינים את המרווה: במחבת קטנה ממיסים את החמאה ומטגנים בה את עלי המרווה כמה דקות, עד שהם פריכים. 8מחממים תנור ל-180 מעלות. מרדדים את הבצק הקר לעלה דק ובתבנית פאי משטחים שכבה של בצק על התחתית והדפנות ומהדקים היטב. אופים 8 דקות בתנור ומוציאים את התבנית. 9מניחים מעל הבצק את פירה תפוחי האדמה, התרד, הפטריות ופרוסות האספרגוס. מפרקים את גבינת הקממבר בידיים ומפזרים חתיכות ממנה על הפאי. מפזרים את עלי הטימין. מסדרים מעל את עלי המרווה ואופים עוד 15 דקות. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |