אוכל
אוכל

ירקות ממולאים

לפעמים מתחשק לנו למלא גן ירק שלם: גמבות (שטוגנו לפני המילוי), חצילים, קישואים ועגבניות, במילוי צבעוני של אורז וירקות. מנה צמחונית עשירה וטעימה, אנחנו קוראים לה - ממולאים למקצוענים

|מאסטר שף| פורסם13:04
יפה מיכאלי - גן ירק (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:4.892reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 2 גמבות
  • 1 חציל
  • 2 עגבניות
  • 1 קישוא

למילוי:

  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 בצל יבש קצוץ
  • ביצה
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • עגבנייה קלופה וקצוצה דק
  • כוס וחצי אורז פרסי
  • חצי צרור שמיר קצוץ
  • פלפל שחור
  • מלח
  • מעט כורכום
  • מעט תבלין קציצות
  • מעט אגוז מוסקט מגורר

לרוטב:

  • 4 עגבניות קלופות וחתוכות
  • חצי גמבה חתוכה לרצועות
  • 1בצל מטוגן
  • כף רסק
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה או חריפה

אופן ההכנה:

1מטגנים את הגמבות השלמות – ואחרי הטיגון מקלפים אותן. חוצים את החציל לאורכו ומטגנים אותו. מרוקנים את העגבנייה, וגם את הקישוא, ומכינים למילוי גם את הגמבות והחציל.

2מרתיחים מעט את האורז ומוסיפים אליו את כל חומרי המלית.

3ממלאים את הירקות, מסדרים בתבנית ואופים 10 דקות בתנור בחום בינוני.

4בינתיים, מכינים את הרוטב – מטגנים את הירקות, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד שמוכן.

5יוצקים את הרוטב על הממולאים ואופים 40 דקות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il