אוכל
אוכל

כדורי לוקוס וזיתים במעטפת בצק

קציצות דג מלאות טעמים, המוגשות עם מתבלי חריימה ושמנת זעפרן

|מאסטר שף| פורסם17:46
Rating:4.128reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 300 גרם לוקוס קצוץ ביד – כולל ראשים
  • 4 לימונים (2 לתיבול ו-2 לסחוט ולגרד חצי קליפת לימון)
  • מלח
  • חצי ק"ג קמח
  • שמן קנולה
  • כוס יין לבן יבש
  • חצי בצל יבש מגורד דק סחוט ממיץ
  • פלפל לבן
  • זרעי כוסברה טחונים
  • כף פלפלצ'ומה
  • כמון
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • סוכר
  • כף חמאה מלוחה
  • סוכר
  • 1 מיכל שמנת לבישול
  • 3 שיני שום כתושות
  • זעפרן
  • 8 זיתי מרמרה שחורים מגולענים

אופן ההכנה:

1משרים דג לוקוס במים עם כפית מלח ומיץ מחצי לימון.

2במעבד מזון לשים עם וו גיטרה: חצי ק"ג קמח, כוס שמן וכוס יין לבן, עד לאיחוד. מעבירים לשקית ניילון ומקררים.

3קוצצים את הלוקוס בקיצוץ ידני, מתבלים בכף גדושה שמן. מוסיפים את הבצל המגורד, הלימון הסחוט, מלח, פלפל לבן, גרדת לימון וזרעי כוסברה טחונה. מקררים.

4במחבת בינונית מחממים שכבה עבה של שמן. מוסיפים כף פלפלצ'ומה, שתי כפות רסק ושתי כוסות מים חמים. מנמיכים את הלהבה ומתבלים בכף גדושה של סוכר, כף גדושה של כמון ומיץ מלימון אחד. ממליחים קלות, מוסיפים את ראשי הלוקוס, מרתיחים ומנמיכים.

5במחבת שנייה מחממים חמאה ומטגנים בתוכה את השום הכתוש. מוסיפים את השמנת, הזעפרן, גרדת הלימון, הפלפל הלבן ומלח. מנמיכים להבה עד צמצום והסמכה.

6מכינים סיר עם שמן לטיגון עמוק.

7מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל- 2, מרדדים לעובי 3 מ"מ וקורצים עם כוס 20 עיגולים.

8מכדררים את תערובת הדג וסוגרים בתוך כל עיגול קציצה (ביתרה סוגרים 2 סוגי זיתים).

9מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

10מכינים את הרטבים בכלי הגשה ולצידם מגישים את הקציצות. בתיאבון.

סימון תזונתיעבור מנת הגשה:

קלוריות2819 אנרגיה
חלבונים30.59 גרם
פחמימות109.77 גרם
שומנים246.65 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il