אוכל
אוכל

גזרים מקורמלים ואגוזים

עזבו אתכם משוקולד חום ומשעמם: בפעם הבאה שמתחשק לכם משהו מתוק – לכו על גזרים בצבעים שונים שקורמלו בסוכר מתובל לצד אגוזי מלך. נשמע מסובך? להפך

|מאסטר שף| פורסם18:55
גזרים באגוזים של צילה עופר ועידו קרוננברג (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:55reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 2 כוסות סוכר חום

  • 1/2 כוס מים
  • 50 גרם חמאה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • 3 כוכבי אניס
  • כפית מלח
  • 2 גזרים לבנים
  • 2 גזרים כתומים
  • 2 גזרים צהובים
  • 2 גזרים בצבע בורדו
  • 10 אגוזי מלך

אופן ההכנה:

1בסיר ממיסים את הסוכר עם המים על אש בינונית ותוך כדי מכניסים את החמאה , הפלפל השחור, קינמון, אניס ומלח ומערבבים במשך 10 דקות עד שמתקבלת תערובת בצבע בז'.

2מקלפים את כל הגזרים וחותכים אותם לחצי לאורך.

3בסיר עם מים רותחים ורבע כפית מלח מכניסים את הגזרים (מלבד הגזר בצבע בורדו- אותו מרתיחים בנפרד) למשך 20 דק' עד שהגזר מתרכך מעט.

4מסננים את הגזרים מתחת לברז עם מים קרים. מייבשים ומנגבים בנייר סופג. מכניסים לסיר עם הסוכר המקורמל למשך 15 דקות כשתוך כדי מסובבים בעדינות את הגזר בסיר.

5מוציאים את הגזרים בזהירות ומניחים על צלחת ההגשה.

6מכניסים לסיר עם הסוכר מכניסים את אגוזי המלך למשך 5 דקות. מוציאים ומוסיפים לצלחת ההגשה. מוציאים גם את כוכבי האניס ומקשטים את המנה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il