מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

מדור האוכל של מאקו מביא ידע קולינרי מעשי שנבנה משנים של ניסיון, ניסוי וטעייה במטבח. המתכונים והטיפים נכתבים ונבדקים על ידי עורכי אוכל ואנשי מקצוע, מתוך היכרות עמוקה עם חומרי גלם, טכניקות בישול והמטבח הישראלי. זהו מקור שמחבר בין מקצוענות קולינרית לבישול יומיומי אמין ונגיש.

אוכל
אוכל

עוגת פחזניות בסגנון סנט הונורה

עוגה עם בצק פריך, קצפת, קרמל ופחזניות רכות ואווריריות. אין יותר טוב מזה

|מאסטר שף| פורסם15:14
עוגת פחזניות (תמונת AVI: mako)

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

את עוגת סנט-הונורה נהוג להכין עם קרם פטיסייר, אך בגרסה שלי בחרתי להשתמש רק בקצפת על מנת לעשות אותה יותר אוורירית ונעימה. העוגה מורכבת מכמה אלמנטים: בצק רבוך, בצק פריך, קצפת, קרמל ופירות מקורמלים לקישוט.

המצרכים (4 מנות):

לבצק הפריך:

  • 300 גרם קמח
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 200 גרם חמאה קרה מאוד

לבצק הרבוך:

  • 250 מ"ל חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 5 גרם סוכר
  • 5 גרם מלח
  • 150 גרם קמח
  • 4-6 ביצים

לקרמל:

  • כוס סוכר
  • ¼ כוס מים

לקצפת:

  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1מכינים בצק פריך: מעבדים במעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר והמלח כ-10 שניות. מגרדים את החמאה בפומפייה. מפעילים שוב את המעבד ומוסיפים את החמאה המגורדת. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי.

2מעבירים את הבצק למשטח עבודה מרופד בניילון נצמד ומחברים את הפירורים עד שנוצר כדור. עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות (אם אפשר, עדיף להכין את הבצק יום קודם ולשמור במקרר).

3מכינים בצק רבוך: יוצקים לסיר כבד וגבוה את החלב. מוסיפים חמאה, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה חזקה. מוסיפים את כל הקמח ומערבבים.

4מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד כ-5 דקות, עד שנוצר בצק שנפרד מדופנות הסיר.

5מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שהבצק מתקרר, כ-5 דקות. מגבירים את המהירות ומוסיפים ביצה אחת בכל פעם. ממתינים שהביצה תתערבב לחלוטין בבצק לפני שמוסיפים את הבאה אחריה. מעבירים את הבצק לשק זילוף.

6מרדדים את הבצק הפריך לעיגול בעובי חצי ס"מ. מזלפים עליו 2 או 3 טבעות (תלוי בגודל הבסיס) של בצק רבוך. בין הטבעות משאירים מרווח של 3-4 ס"מ לפחות. משאר הבצק הרבוך מזלפים פחזניות בגודל אגוז.

7אופים ב-180 מעלות כ-20 דקות, ומקררים.

8לקרמל: מרתיחים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות נעלמות.

9מקציפים את חומרי הקצפת וממלאים את הפחזניות. טובלים את החלק התחתון בקרמל ומדביקים על בסיס העוגה (על הטבעת החיצונית) על העיגול החיצוני של הבצק הרבוך.

10כאשר כל העיגול מלא בפחזניות, מקשטים את העוגה בקצפת שנשארה ומפזרים מעל גרידת לימון.

* אפשר לקשט את העוגה בתותים מקורמלים: טובלים את הפירות בקרמל חם ומניחים להם להתקרר על נייר אפייה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
  • N12
  • צבא וביטחון
  • פלילים+
  • סלבס
  • תרבות
  • TVbee
  • מוזיקה
  • דיגיטל
  • אוכל
  • עיצוב הבית
  • הורים
  • חופש
  • מגזין סוף השבוע
  • היטליסט- המצעד הרשמי של ישראל
  • בריאות
  • כסף
  • Fashion Forward
  • HIX
  • גאווה
  • לאב איילנד
  • תקשורת ושיווק
  • תכניות קשת 12
  • לוח שידורים
  • +12
  • חדשות הבוקר
  • ארץ נהדרת
  • המטבח המנצח
  • נינג'ה ישראל
  • סברי מרנן
  • ערב טוב עם גיא פינס
  • הכוכב הבא
  • מונית הכסף
  • ארץ נהדרת
  • עובדה
  • פנייה לארכיון קשת
  • ערוץ 12 בשידור ישיר
  • שימושון
  • שמות לבנים
  • שמות לבנות
  • פענוח בדיקות דם
  • פרסום ממומן באתר
  • עומס בנתב"ג
  • תנאי שימוש
  • כתבו לנו
  • דרושים
  • אקו"ם
  • מפת האתר
  • RSS
  • מיוחדים
  • מדריך דובאי
  • פירוש שמות
  • כניסת שבת
  • מאקו ב-twitter
  • מאקו ב-facebook
  • מאקו ב-tiktok
  • מאקו ב-instagram
  • מאקו ב-youtube
  • הניוזלטרים שלנו
  • קניות והטבות
  • Holiday finder
  • easy - חיפוש עסקים
  • מבצעים
  • פרסמו אצלנו
  • רואים רחוק
  • מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il