אוכל
אוכל

מוח ברוטב אדום חריף של יהודה עמר

חברים וחברות, תכינו את החלות כי השגנו את המתכון לתבשיל המוח של יהודה עמר מ"מאסטר שף", ואין סיכוי שאתם לא מרימים סיר כזה בשבת הקרובה. אדום, עמוק, חריף ונהדר. זה בדיוק מה שהחלה שלכם מבקשת

|מאסטר שף| פורסם07:00
מוח ברוטב אדום חריף (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.7416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (3 מנות):

  • חצי קילו מוח
  • כפית כורכום
  • 1 כוס שמן
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 7 פלפלי שאטה חריף, מיובשים
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • חצי כף פפריקה חריפה
  • חצי כף מלח
  • צרור כוסברה, קצוצה
  • כוס חומוס מבושל (אפשר קפוא או מקופסת שימורים)

להסמכת הרוטב:

  • חצי כוס מים
  • כף קמח

אופן ההכנה:

1מניחים את המוח יחד עם הכורכום בסיר מלא מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות. מסננים ומעבירים למקרר לשעתיים (כדי להקל על החיתוך והניקוי שלו).

2שמים בסיר את השמן, שיני השום ופלפל השאטה. מחממים על אש נמוכה כ-15 דקות ונזהרים שלא לשרוף את השום והפלפל.

3מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים 3 כוסות מים, את שני סוגי הפפריקה, את המלח, החומוס ושלושת רבעי מכמות הכוסברה. מחזירים לאש גבוהה, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם מעט.

4מערבבים בקערה או בכוס את הקמח והמים להסמכה ושופכים בהדרגה את התערובת לסיר הרוטב, תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך. לא חייבים להוסיף את כל כמות התערובת.

5מקלפים את המוח המקורר, מנקים אותו מגידים וחותכים לפרוסות בגודל ביס.

5מעבירים את הרוטב למחבת שטוחה, מניחים בו את חתיכות המוח ומבשלים כ-10 דקות. מכבים את האש, מפזרים את שאר הכוסברה ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il