אוכל
אוכל

מוסקה צמחונית

מי אמר שחייבים בשר? מתכון למוסקה צמחונית משכבות חציל, עגבניות ותפוחי אדמה ברוטב בשמל עשיר

|מאסטר שף| פורסם18:40
מוסקה צמחונית - שלמה עזרן (צילום: דניאל בר און, מאסטר שף)
צילום: דניאל בר און, מאסטר שף
Rating:4.358reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 חציל גדול

  • 4 תפוחי אדמה
  • 4 עגבניות
  • כפית שמן זית
  • מלח

לרוטב הבשמל:

  • 3/4 כף חמאה

  • כף קמח
  • מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • מעט אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל
  • 150 גרם פרמזן
  • 100 גרם גבינת עיזים

אופן ההכנה:

1פורסים דק את החצילים, תפוחי האדמה והעגבניות. מפזרים מעט שמן זית ומלח ואופים עד להשחמה קלה וריכוך.

2הבשמל: בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים קמח ויוצרים משחה חומה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מתבלים ומוסיפים את הגבינות.

3מסדרים את החצילים כפרח בתוך רינג, מרפדים בתפוח אדמה. מוסיפים שכבה של עגבניות, רוטב בשמל, שכבה של תפו"א, שכבה של חצילים ושוב בשמל. סוגרים עם חצילים מלמעלה ואופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il