אוכל
אוכל

קדרה מקסיקנית של פלפל חלפניו ממולא בשרימפס

לא על כל מנה אפשר להגיד שיש לה אופי אבל למנה הזו בהחלט יש! בואו להינות ממנה מקסיקנית אמיתית שפשוט כיף לאכול

|מאסטר שף| פורסם18:36
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (2 מנות):

החומרים לפלפל החלפניו הממולא

  • 6 פלפלים מסוג חלפניו בינוניים/ גדולים, ב-3 צבעים שונים (אדום, ירוק, צהוב – 2 מכל צבע)
  • 20 שרימפסים בינוניים נקיים, ללא ראש וזנב חתוכים לחצי
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כף כוסברה קצוצה דק
  • 2 שיני שום קצוצים דק
  • גרדה + מיץ מליים שלם
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1 עלי דפנה

החומרים לפולנטה ולאפונת השלג

  • גרעיני תירס מגולחים מ5-6 קלחים (תלוי בגודל)
  • חצי כוס קמח תירס
  • 250 מיל שמנת לבישול
  • 250 מיל חלב
  • 40 גרם
  • ½ כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 8 יחידות של אפונת שלג
  • מעט חמאה להקפצת האפונה
  • שן שום קטנה קצוצה
  • מלח / פלפל לטיבול האפונה

לקישוט

  • עלי כוסברה טריים
  • שמנת חמוצה
  • פפריקה אדומה מעושנת

אופן ההכנה:

אופן ההכנה לחלפניו:

1בעזרת סכין חורצים את הפלפלים לאורכם ומנקים אותם מגרעינים ומהבשר הלבן החריף.

2שוטפים היטב ומייבשים בעזרת נייר סופג.

3מכינים את המילוי – בתוך קערה מערבבים את השרימפסים עם שמן הזית, הכוסברה, שיני השום הקצוצות, גרדה ומיץ הליים, המלח הפלפל ועלה הדפנה.

4מערבבים היטב את כל המילית ומשרים כ- 5 דקות.

5ממלאים כל פלפל במלית כך שיהיה מלא ודחוס.

6מניחים את הפלפלים הממולאים על להבה חשופה (ניתן להניח על רשת צליה) ושורפים את הפלפלים היטב עד שכל הקליפה של הפלפל נשרפת.

7מוציאים מהאש ומניחים בצד לצינון, לאחר שהפלפלים הממולאים הצטננות קצת קולפים בעדינות את שכבת הקליפה השרופה ומנקים עד כמה שאפשר.

אופן הכנת הפולנטה ואפונת השלג:

1מעבדים במעבד מזון את גרעיני התירס עם החלב לרמה שהתירס מפורק אך עדיין ישנם חתיכות של תירס. בסיר בינוני מחממים את השמנת עם תערובת החלב והתירס הטחון, מוסיפים את החמאה ומביאים לרתיחה קלה.

2מתבלים במלח, בפלפל השחור ובאגוז מוסקט.

3טועמים ובודקים שהתערובת מתובלת היטב.

4מנמיכים את להבת האש ומוסיפים תוך כדי בחישה את קמח התירס בהדרגה.

5ממשיכים לבחוש את התערובת עד שהיא מסמיכה ומזכירה פירה.

6מכבים את הלהבה, ומכסים את הסיר על להגשה.

7במחבת קטנה מחממים חמאה ואליה מוסיפים את השום הקצוץ לטיגון קצר עד שיש ארומה של שום באוויר. מוסיפים את אפונת השלג ומקפיצים קלות. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מייד מהלהבה.

הגשה:

1בכלי פיירקס עמיד בחום אישי או משפחתי מניחים את תערובת הפולנטה, עליו מסדרים באופן אסתטי את הפלפלים הממולאים.

2מסביב מניחים את אפונת השלג, ומעל הכול יוצקים את מעט החמאה שנותרה מהקפצת האפונה.

3מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות ל בין 7-10 דקות.

4מוצאים מהתנור ומעטרים בעלי הכוסברה ובכף נדיבה של שמנת חמוצה ומעל הכול בוזקים את הפפריקה המעושנת.

5מגישים את המנה כשהיא חמה ואוכלים מייד.

סימון תזונתי עבורמנה\יחידה(מצע של פולנטה רכה מתירס אמיתי ואפונת שלג כולל הקישוט - עלי כוסברה טריים, שמנת חמוצה ופפריקה אדומה מעושנת) (2 מנות)

אנרגיה1061אנרגיה
חלבונים30 גרם
פחמימות165 גרם
שומנים40 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבורמנה\יחידה(קדרה מקסיקנית של פלפל חלפניו ממולא בשרימפס) (2 מנות)

אנרגיה670אנרגיה
חלבונים62גרם
פחמימות17 גרם
שומנים38 גרם

לטבלה המלאה

סימון תזונתי עבורמנה\יחידה(כולל 2 המתכונים) (2 מנות)

אנרגיה1731אנרגיה
חלבונים92 גרם
פחמימות182 גרם
שומנים79 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה

סימון תזונתי עבורמנה\יחידה(קדרה מקסיקנית של פלפל חלפניו ממולא בשרימפס) (2 מנות)
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il