אוכל
אוכל

קרואסון שקדים וחלבה משפחתי

הוא לא באמת קרואסון והוא לא באמת עוגה: מאפה השקדים של בר פינס ממאסטר שף הוא סוג של שילוב בין שניהם, במילוי כיפי של קרם שקדים ושערות חלבה

|מאסטר שף| פורסם17:25
קרואסון שקדים וחלבה משפחתי (צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף)
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
Rating:4.431reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 500 גרם קמח שמרים לעוגות ומאפים
  • שליש כוס שמן
  • 75 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • שלושת רבעי כוס מים
  • קורט מלח

למלית:

  • כוס אבקת שקדים
  • חצי כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • קורט מלח

לקישוט:

  • ביצה טרופה
  • חופן גפרורי שקדים

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ולשים בעזרת וו לישה לבצק חלק, כ-10 דקות. מכסים ומניחים בצד לתפיחה, כשעה.

2מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים, הסוכר, החמאה והמלח יחד, לתערובת אחידה.

3מחממים תנור ל-180 מעלות.

4מרדדים את הבצק ליריעה גדולה. מורחים במרכזו את תערובת השקדים ומפזרים מעל שערות חלבה. סוגרים את הבצק לצורת של "לחם" סגור, ובעזרת סכין יוצרים בחלקו עליון חריצים לרוחבו.

5מורחים על הבצק את הביצה הטרופה ומפזרים את השקדים. אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפה זהוב לגמרי.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il