
המצרכים :לבצק:
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים בקערת מיקסר את כל מצרכי הבצק ולשים בעזרת וו לישה לבצק חלק, כ-10 דקות. מכסים ומניחים בצד לתפיחה, כשעה. 2מכינים את המלית: טוחנים במעבד מזון את אבקת השקדים, הסוכר, החמאה והמלח יחד, לתערובת אחידה. 3מחממים תנור ל-180 מעלות. 4מרדדים את הבצק ליריעה גדולה. מורחים במרכזו את תערובת השקדים ומפזרים מעל שערות חלבה. סוגרים את הבצק לצורת של "לחם" סגור, ובעזרת סכין יוצרים בחלקו עליון חריצים לרוחבו. 5מורחים על הבצק את הביצה הטרופה ומפזרים את השקדים. אופים כ-25-30 דקות, עד שהמאפה זהוב לגמרי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |