מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

חצילים עם דג מטוגן

לפעמים, מה שעושה את ההבדל בין מנה פשוטה לשיחוק אמיתי, זה התבלינים. נתחי דג מטוגנים וחצילי בלדי קלויים בשמן תבלינים וקלים להכנה, כשהכל לצד טחינה ביתית וצ'פטי מוזהב כדי שבכל זאת, יהיה עם מה לנגב פה

|מאסטר שף VIP| פורסם10:17
חצילים עם דג מטוגן (צילום: קשת, מאסטר שף VIP)
צילום: קשת, מאסטר שף VIP

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

לחצילים הקלויים:

  • 2 חצילים בלאדי
  • שמן זית
  • רוזמרין
  • זעתר
  • צ'ילי
  • תימין
  • טחינה
  • סלקים

לדג:

  • נתחי דג לוקוס או דניס
  • שמן לטיגון

לצ'פטי

  • קמח
  • מים
  • מלח
  • מעט שמרים

אופן ההכנה:

1החצילים: מכניסים לתנור מחומם מראש את החצילים וקולים אותם עד שהם מתרככים. מוציאים, מקלפים את החציל ופורסים אותו על מגש. בצד מכינים שמן זית, רוזמרין, זעתר, צ'ילי, תימין. מורחים את החציל בשמן עם התבלינים ומחזירים לתנור לצלייה. מכינים בצד טחינה.

2בסיר עם מים מבשלים את הסלקים. לאחר שהם מתרככים, מכניסים למעבד מזון ומכינים מיץ סלק. מעבירים את מיץ הסלק לשקית זילוף ומזלפים טיפות על החציל עם מעט טיפות טחינה מוכנה.

3הצ'יפטי: בקערה מערבבים היטב קמח, מים, מלח ומעט שמרים. שופכים עיגולים קטנים ישירות על האש, מורחים בשמן התבלינים ומטגנים.

4הדג: במחבת מטגנים את הדג בשמן התבלינים. על החציל המזולף שמים את הדג המטוגן. מגישים לצד הצ'פטי וקערית טחינה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

>> לעוד מתכונים טעימים, מטוגנים ופשוטים להכנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il