אוכל
אוכל

עופיון ממולא עם זיתים ולימון מוחמץ

מנה מושקעת, חגיגית ועשירה בטעמים: עופיון ממולא בבשר טלה ונקניקיות מרגז, שנכנס לתנור ומוגש ברוטב משגע של עגבניות וזיתים, עם טוויסט מקורי ש לימון כבוש וזעתר

|מאסטר שף| פורסם12:12
לידיה וולף – עופיון ממולא בשר ואורז על תבשיל זיתים (צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת)
צילום: מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת
Rating:3.33reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

לרוטב:

  • 300 גרם זיתים ירוקים ללא גלעין
  • 3 עגבניות בשלות, מרוסקות בפומפייה או מעבד מזון
  • חבילה קטנה של רסק עגבניות (2 כפות)
  • חצי כוס מים
  • כף סוכר
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • כפית כמון טחון
  • חצי כפית כורכום
  • כף זעתר קצוץ
  • כף לימון מוחמץ (לימון כבוש) קצוץ

למילוי:

  • 200 גרם בשר טלה טחון
  • 2-3 נקניקיות מרגז פרוסות לעובי ½ ס"מ
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • חצי כפית כורכום
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כפית ראס אל חנות (אפשר יותר לפי הטעם)
  • חופן קטן צנוברים קלויים

לעופיונים:

  • 2 עופיונים
  • כף שמן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כפית פפריקה

אופן ההכנה:

1משרים את הזיתים ללא הגלעין במים במשך לילה. מחליפים את המים מספר פעמים.

2מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל הגדול הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (6 דקות בערך). מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב עד שהשום משחים קלות – בערך 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון ומלח ואת העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

3מוסיפים לסיר את הזיתים. מבשלים 10 דקות נוספות (מוסיפים עוד מים אם צריך) ובסוף בוחשים פנימה את הזעתר והלימון הכבוש. טועמים ומתקנים תיבול.

4למילוי הבשר: בסיר בגודל בינוני שטוח מטגנים את הבצל הבינוני הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (5 דקות בערך). מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז מוסיפים את הבשר. מבשלים אגב ערבוב בערך 4-5 דקות, עד שכל הבשר שינה צבעו והנוזלים הצטמצמו.

5כשהבשר מוכן מוסיפים את נקניקיות המרגז והתבלינים - ראס אל חנות, כורכום, כמון פפריקה מתוקה וחריפה (לפי טעם) ומלח. ממשיכים לטגן עד שהנקנקיות נראות מבושלות – בערך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. מוסיפים את הצנוברים והביצה ומערבבים.

6מחממים תנור ל-180 מעלות.

7לעופיונים: ממלאים את חלל הבטן של העופיונים בתערובת במילוי. מורחים אותם בשמן ומעסים איתו היטב את העור. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה.

8אופים בתנור 20 דקות בערך – עד שעור העופיונים השחים והם מבושלים לחלוטין.

9בצלחת עמוקה שמים את הרוטב ומעליו את העופיון. מגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il