
המצרכים (4 מנות):לרוטב:
למילוי:
לעופיונים:
אופן ההכנה:1משרים את הזיתים ללא הגלעין במים במשך לילה. מחליפים את המים מספר פעמים. 2מכינים את הרוטב: בסיר רחב ושטוח מטגנים את הבצל הגדול הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (6 דקות בערך). מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב עד שהשום משחים קלות – בערך 2-3 דקות. מוסיפים את התבלינים - כורכום, כמון ומלח ואת העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים. 3מוסיפים לסיר את הזיתים. מבשלים 10 דקות נוספות (מוסיפים עוד מים אם צריך) ובסוף בוחשים פנימה את הזעתר והלימון הכבוש. טועמים ומתקנים תיבול. 4למילוי הבשר: בסיר בגודל בינוני שטוח מטגנים את הבצל הבינוני הקצוץ מעל להבה גבוהה אגב ערבוב מדי פעם, עד שהוא שקוף (5 דקות בערך). מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז מוסיפים את הבשר. מבשלים אגב ערבוב בערך 4-5 דקות, עד שכל הבשר שינה צבעו והנוזלים הצטמצמו. 5כשהבשר מוכן מוסיפים את נקניקיות המרגז והתבלינים - ראס אל חנות, כורכום, כמון פפריקה מתוקה וחריפה (לפי טעם) ומלח. ממשיכים לטגן עד שהנקנקיות נראות מבושלות – בערך 3 דקות נוספות. מכבים את האש ונותנים לתערובת להתקרר. מוסיפים את הצנוברים והביצה ומערבבים. 6מחממים תנור ל-180 מעלות. 7לעופיונים: ממלאים את חלל הבטן של העופיונים בתערובת במילוי. מורחים אותם בשמן ומעסים איתו היטב את העור. מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה. 8אופים בתנור 20 דקות בערך – עד שעור העופיונים השחים והם מבושלים לחלוטין. 9בצלחת עמוקה שמים את הרוטב ומעליו את העופיון. מגישים. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |