מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קנלוני חצילים במיסו – מנה ישראפנית

כשהדיוק והניחוחות של יפן פוגשים חומרי גלם ישראליים נולדת מנה עזת טעם ויפת מראה, שתטריף את האורחים שלכם. בדוק

|מאסטר שף| פורסם23:00
קנלוני חצילים במיסו – מנה ישראפנית (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 2 חצילים מוארכים לטיגון
  • 100 גרם קורנפלור
  • 1 חציל (לאפייה בתנור)
  • שני בצלים בינוניים לבנים
  • חצי ק"ג בשר טחון
  • שום
  • מלח, פלפל
  • פלפל צ'ילי פרוס
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • קינמון
  • סוכר
  • כוסברה קצוצה
  • חצי צרור נענע קצוצה

לרוטב:

  • חצי כוס מירין
  • 5 כפות סאקה
  • חצי כוס סוכר
  • חצי כוס סילאן
  • ג'ינג'ר
  • צ'ילי חריף גרוס
  • 3 כפות משחת מיסו בהיר/לבן (שירו מיסו)
  • רוטב סויה
  • גרגירי כוסברה
  • 3 שיני שום - קצוצות דק

אופן ההכנה:

1חותכים את החצילים המוארכים לאורכם, מצפים בקורנפלור ומטגנים בשמן.

2למלית: שורפים על הגז את החציל שנותר. מוציאים ממנו את הליבה הרכה ומועכים למחית.

3מטגנים בצל, מוסיפים בשר טחון, מלח, פלפל, צ'ילי חתוך, פפריקה מתוקה וחריפה, קינמון, סוכר וכוסברה קצוצה. מערבבים הכל, מוסיפים נענע קצוצה דק, טועמים, מתקנים תיבול ומערבבים עם החציל השרוף.

4ממלאים את החצילים לאורך, כמו קנלוני.

5שמים את כל חומרי הרוטב במחבת, מחממים, מבשלים עד שהחומרים מתאחדים לרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

6מכניסים אל הרוטב את החצילים הממולאים ומבשלים עוד כמה דקות.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il