אוכל
אוכל

הבולונז של דניאל תירוש

זוכה מאסטר שף ילדים מצ'פר אותנו במתכון לראגו המעולה שלו. אנחנו סומכים עליו בבשר, ואתם?

|מאסטר שף| פורסם13:34
מאסטר שף (תמונת AVI: mako)
Rating:3.933reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 ק"ג בשר עגל או בקר טחון
  • שמן זית
  • 100 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ עם השומן (אם לא שומרים על כשרות אפשר להשתמש בבייקון)
  • בצל גדול, קצוץ דק
  • 2-3 מקלות סלרי, קצוצים דק
  • 2 שיני שום, חתוכות גס
  • גזר בינוני, חתוך לטבעות או מגורר גס על פומפייה
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כוס ציר בקר (אפשר גם ציר מוכן, או טבלית בתוספת כוס מים רותחים)
  • 8-10 עגבניות חלוטות ומקולפות, או 2 פחיות שימורים של עגבניות שלמות מבושלות
  • גבעול בזיליקום, גבעול אורגנו וגבעול תימין שלמים, רצוי קשורים בחוט (מה שנקרא בוקה גרני)
  • חצי כפית מלח (או לפי טעם)
  • חצי כפית פלפל טחון (או לפי טעם)

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר (או מחבת עמוקה) ומטגנים את חזה האווז כ-4 דקות. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לתחילת הזהבה. מוסיפים בהדרגה את הסלרי, שיני השום והגזר.

2ממשיכים לטגן על אש בינונית עד שהירקות מתרככים. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עדין עד שהבשר משנה את צבעו (הוא צריך להאפיר קלות).

3מוסיפים את היין ואת ציר הבקר ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים.

4מוסיפים את העגבניות, הבוקה גרני (עשבי התיבול), המלח והפלפל ומבשלים עוד כ-40 דקות. אם רואים שהנוזלים מתייבשים מוסיפים מעט מים.

5מוציאים את עשבי התיבול ומגישים על פסטה או אורז.

* אפשרויות שדרוג:

- מוסיפים כבד עוף יחד עם הבשר

- מוסיפים פטריות יחד עם הסלרי

- מוסיפים פלפל שושקה חתוך לרצועות דקות (בלי הגרעינים) יחד עם הסלרי

הכנתם? ספרו לנו ולדניאל איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il