אוכל
אוכל

לופה ממולאת

זה קישוא? זה מלפפון? זאת לופה! ואם תמלאו אותה בקציצת דג ותטגנו אותה בטמפורה – היא תחזיר לכם מלא אהבה

|מאסטר שף| פורסם23:07
לופה ממולאת של אסף דיי (צילום: מתוך: מאסטר שף,  קשת 12  )
צילום: מתוך: מאסטר שף, קשת 12

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 לופה

למלית:

  • 2 פילטים של מוסר ים, בלי העור
  • 3 ס"מ שורש ג׳ינג׳ר קצוץ
  • 2 בצלי שאלוט קצוצים
  • חצי כפית גרגירי כוסברה קלויים וטחונים
  • חצי כפית קימל קלוי וקצוץ
  • חצי כפית זרעי כמון קלויים וקצוצים
  • כפית רוטב דגים
  • כף סויה
  • חצי צ׳ילי חריף קצוץ

לטמפורה:

  • רבע כוס קורנפלור
  • רבע כוס קמח טפיוקה
  • רבע כוס קמח רגיל
  • כפית מלח
  • כוס סודה קרה

לרוטב:

  • חבילת כוסברה
  • מיץ מעגבנייה אחת
  • חצי צ׳ילי חריף
  • גרגירי כוסברה טחונים
  • מלח, פלפל
  • 3 כפות שמן זית

להגשה:

  • יוגורט כבשים

אופן ההכנה:

1קוצצים את כל חומרי המלית ולשים היטב לשם הוצאת החלבון מהדג וקשירת המסה.

2את הלופה חותכים לחתיכות באורך שלושה ס"מ כל אחת, ובעזרת סכין וכפית מרוקנים התוכן. בסיר מרתיחים עם מים ומלח ובתוכו מאדים את חתיכות הלופה 10-7 דקות, עד שיתרככו.

3מוציאים את הלופה מהסיר, מקררים, מייבשים, וממלאים בתערובת הדג.

4מערבבים את כל חומרי הטמפורה לכדי בלילה חלקה. טובלים את הלופה הממולאת בבלילת הטמפורה, ומטגנים בשמן עמוק עד שמשחימה מכל הצדדים. מוציאים וסופגים שמן.

5טוחנים בבלנד מוט את כל חומרי הרוטב לכדי משחה חלקה, טועמים ומתקנים תיבול.

6מרכיבים: בצלחת גדולה ועמוקה יוצרים שלוש תלוליות של יוגורט כבשים, מעליהן יוצקים רוטב כוסברה ומעליו מניחים את הלופה הממולאת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il