
המצרכים (4 מנות):לפסטה
לבולונז
אופן ההכנה:להכנת הפסטה: 1מערבבים ביד את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, גמיש ונעים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך חצי שעה לפחות. 2מעבדים את הבצק במכונת פסטה, עד דרגה 7 וחותכים לפסים (טליאטלה). 3מרתיחים מים בסיר גדול עם 2 כפות מלח ומבשלים את הפסטה במשך 4-5 דקות. 4מסננים ושומרים 3-4 כפות ממי הבישול כדי להוסיף לרוטב הבולונז. להכנת הבולונז: 1מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים שתי כפות חומץ רגיל. 2מכניסים את שקדי העגל ומבשלים במשך 10 דקות. 3מסננים ותחת זרם מים קרים, מסירים את הקרום אשר עוטף את שקדי העגל. 4חותכים את שקדי העגל לנתחים קטנים (בערך 2 ס"מ). 5מטגנים בשמן זית או חמאה את חתיכות השקדים במשך כמה דקות, עד שהן מתחילות להזהיב. 6מטגנים את קוביות הבצל בסיר רחב (או ווק) בשמן זית עד להזהבה. 7מוסיפים את השום והצ'ילי הטרי ומקפיצים במשך חצי דקה. 8מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה. 9מתבלים בכמון, בהרט, פפריקה. 10מוסיפים את הערמונים, העגבניות והפסאטה (או רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות), מכסים ומבשלים במשך 50 דקות. אם הרוטב נעשה סמיך מידי, מוסיפים מעט מים רותחים. 11כ-10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את השקדים המטוגנים. 12מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ומערבבים. להרכבת המנה: 1בצלחת עמוקה מניחים את הפסטה. 2עורמים על גבי הפסטה כמות נדיבה של בולונז ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |