אוכל
אוכל

ספינג' עם זעלוק

בצק מטוגן ואוורירי עטוף בגרגירי סוכר הוא תמיד רעיון טוב. כשמוסיפים לו דבש שקדים או סלט זעלוק חמים וחריף – זה כבר שיחוק

|מאסטר שף| פורסם22:50
ספינג' עם זעלוק (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:4.735reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 500 מ"ל מים
  • 1 כפית מלח

דבש שקדים:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • שקדים קצוצים דק

זעלוק:

  • 1 חציל
  • 1 פלפל אדום מתוק
  • 1 פלפל חריף
  • 1 עגבנייה
  • 2 שיני שום
  • שמן
  • מלח, פלפל שחור
  • כמון
  • פפריקה

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הבצק למעט המלח ולשים היטב. מעט לפני סיום הלישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה וחצי.

2לשים את הבצק שוב, ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.

3קורצים חתיכות בצק, עושים חור באמצע ומכניסים לשמן חם. מטגנים עד הזהבה ומוציאים לנייר סופג.

4זעלוק: שורפים על אש פתוחה או בתנור את החציל, הפלפלים והעגבנייה. מקלפים וקוצצים לקוביות קטנות.

5במחבת חמה מחממים מעט שמן, שום ותבלינים, מוסיפים את הירקות ומבשלים כ-10 דקות.

6דבש שקדים: מערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן, מביאים רתיחה עדינה ומצמצמים את הסירופ. מוסיפים שקדים (או קשיו או בוטנים) קצוצים דק.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

תגיות:ספינג'
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il