אוכל
אוכל

ביסקוויט פריך עם קרם מנגו, מרנג ונגיעות שוקולד ונענע

נראה מיליון דולר, ללא צל של ספק, ותכלס – לא כל כך מסובך. רק תהיו מרוכזים עם זמני האפייה ועם הבן מארי, ויש לכם קינוח שישגע את האורחים

|מאסטר שף| פורסם22:50
דיסקיות ביסקוויט של הילה (צילום: מתוך:
צילום: מתוך: "מאסטר שף", קשת 12
Rating:4.827reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

בצק פריך:

  • 250 גרם קמח
  • 2.5 גרם מלח
  • 150 גרם חמאה קרה בקוביות
  • 95 גרם אבקת סוכר
  • 32 גרם אבקת שקדים
  • 50 גרם ביצה

ספונג' תפוזי:

  • 60 גרם ביצים
  • 40 גרם סוכר
  • 25 גרם קמח
  • 25 גרם שמנת מתוקה
  • 25 גרם אבקת שקדים
  • 10 גרם מיץ תפוזים
  • 15 גרם חמאה מומסת
  • חצי גרם מלח
  • גרם וחצי אבקת אפייה

קרם מנגו:

  • 200 גרם מחית מנגו
  • 60 גרם חלמונים
  • 75 גרם ביצים
  • 60 גרם סוכר
  • 2 וחצי גרם ג'לטין + 15 גרם מים
  • 75 גרם חמאה בקוביות

מרנג:

  • 100 גרם חלבונים
  • 200 גרם סוכר

שוקולד:

  • 50 גרם שוקולד
  • מעט שמנת

אופן ההכנה:

1למעבד מזון מכניסים את הקמח, המלח והחמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים.

2מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומפעילים שוב.

3מוסיפים את הביצה, ומרגע זה יש להמעיט בלישה, ולהפסיק את הערבוב ברגע שיש איחוד חומרים.

4מרדדים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור - כחצי שעה במקפיא או כשעה במקרר.

5לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-3 מ"מ.

6בעזרת רינג מסמנים 2 עיגולים בקוטר 12 ס"מ. בעיגול אחד קורצים בעזרת רינג חור בקוטר 6 ס"מ, ליצירת טבעת בצק.

7מכניסים את הבצק להקפאה של כמה דקות.

8אופים את העיגולים ב-170 מעלות במשך 13 דקות.

9קרם מנגו: מערבבים את המים והג'לטין בקערית קטנה ונותנים לנוזלים להיספח.

10בסיר מחממים את מחית המנגו ומגיעים לסף רתיחה.

11בקערה טורפים את החלמונים, הביצים והסוכר.

12כאשר המחית על סף רתיחה מעבירים חלק ממנה לקערת הביצים להשוואת טמפרטורות. מחזירים הכל בחזרה לסיר ומערבבים בעזרת מטרפה היטב עד לקבלת מרקם קרמי. כשהמרקם קרמי מעבירים את הקרם דרך מסננת.

13ממיסים במיקרו את הג'לטין (כ-10 שניות) ושופכים על הקרם, מוסיפים את החמאה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקבלת קרם אחיד.

14מעבירים את הקרם למקרר לפחות לשעה.

15מרנג: על בן מארי מחממים את הסוכר והחלבונים כ-10 דקות, ואז מעבירים למיקסר למהירות גבוהה ומקציפים כ-10 דקות עד לקבלת מסה מבריקה ויציבה.

16שוקולד: ממיסים על בן מארי את השוקולד עם השמנת ומערבבים היטב.

17ספונג': במעבד מזון מערבבים את כל החומרים, ומעבירים לתבנית. אופים ב-170 מעלות 10-8 דקות. מניחים שיצטנן מעט וקורצים עיגול ספונג' בקוטר 10 ס"מ.

18מרכיבים: מניחים בצלחת הגשה דיסקית בצק פריך ובמרכזה מניחים את הספונג'. מזלפים גבעות של קרם מנגו במסגרת הדיסקית, ומזלפים גם מעט שוקולד. מעל הקרם מניחים בעדינות את טבעת הבצק פריך. מזלפים מרנג, שורפים אותו עם ברנר ואז מזלפים גם קרם מנגו. מקשטים למעלה בריבועי מנגו קטנטנים, נענע וקליפת תפוז.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il