
המצרכים :בצק פריך:
ספונג' תפוזי:
קרם מנגו:
מרנג:
שוקולד:
אופן ההכנה:1למעבד מזון מכניסים את הקמח, המלח והחמאה ומערבבים עד לקבלת פירורים. 2מוסיפים אבקת סוכר ואבקת שקדים ומפעילים שוב. 3מוסיפים את הביצה, ומרגע זה יש להמעיט בלישה, ולהפסיק את הערבוב ברגע שיש איחוד חומרים. 4מרדדים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לקירור - כחצי שעה במקפיא או כשעה במקרר. 5לאחר הקירור מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי כ-3 מ"מ. 6בעזרת רינג מסמנים 2 עיגולים בקוטר 12 ס"מ. בעיגול אחד קורצים בעזרת רינג חור בקוטר 6 ס"מ, ליצירת טבעת בצק. 7מכניסים את הבצק להקפאה של כמה דקות. 8אופים את העיגולים ב-170 מעלות במשך 13 דקות. 9קרם מנגו: מערבבים את המים והג'לטין בקערית קטנה ונותנים לנוזלים להיספח. 10בסיר מחממים את מחית המנגו ומגיעים לסף רתיחה. 11בקערה טורפים את החלמונים, הביצים והסוכר. 12כאשר המחית על סף רתיחה מעבירים חלק ממנה לקערת הביצים להשוואת טמפרטורות. מחזירים הכל בחזרה לסיר ומערבבים בעזרת מטרפה היטב עד לקבלת מרקם קרמי. כשהמרקם קרמי מעבירים את הקרם דרך מסננת. 13ממיסים במיקרו את הג'לטין (כ-10 שניות) ושופכים על הקרם, מוסיפים את החמאה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לקבלת קרם אחיד. 14מעבירים את הקרם למקרר לפחות לשעה. 15מרנג: על בן מארי מחממים את הסוכר והחלבונים כ-10 דקות, ואז מעבירים למיקסר למהירות גבוהה ומקציפים כ-10 דקות עד לקבלת מסה מבריקה ויציבה. 16שוקולד: ממיסים על בן מארי את השוקולד עם השמנת ומערבבים היטב. 17ספונג': במעבד מזון מערבבים את כל החומרים, ומעבירים לתבנית. אופים ב-170 מעלות 10-8 דקות. מניחים שיצטנן מעט וקורצים עיגול ספונג' בקוטר 10 ס"מ. 18מרכיבים: מניחים בצלחת הגשה דיסקית בצק פריך ובמרכזה מניחים את הספונג'. מזלפים גבעות של קרם מנגו במסגרת הדיסקית, ומזלפים גם מעט שוקולד. מעל הקרם מניחים בעדינות את טבעת הבצק פריך. מזלפים מרנג, שורפים אותו עם ברנר ואז מזלפים גם קרם מנגו. מקשטים למעלה בריבועי מנגו קטנטנים, נענע וקליפת תפוז. המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |