
המצרכים :למאפה:
לירקות מטוגנים וסלט חצילים:
ללביבות הירק:
לסלט הבורגול:
להגשה:
אופן ההכנה:1המאפה: מערבבים במיקסר את הקמח, המיונז, המלח והמים עד שמתקבל כדור בצק (זה לוקח לפחות 5 דקות). 2מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים בגודל של פיתה קטנה ואופים ב-170-180 מעלות עד שהבצק מוזהב ואפוי. 3מקלפים את אחד החצילים לאורך, ומשאירים פסי קליפה במרווחים שווים (דוגמת זברה). פורסים, מתבלים במעט מלח ומניחים בצד. 4את החציל השני מכניסים בשלמותו לתנור שחומם ל-180 מעלות, ולידו בתבנית מניחים את הפלפל החריף. צולים עד שהחציל רך, כחצי שעה, ובמהלכה מסובבים את החציל פעם אחת. 5מניחים לחציל להצטנן ומוציאים את בשרו לקרש חיתוך. קוצצים, ומעבירים לקערה. מוסיפים לקערה טחינה גולמית, שום כתוש ומיץ לימון, מערבבים וזולפים מעט שמן זית. 6בזמן שהחציל בתנור מטגנים את פרוסות החציל השני ומחצית מפרחי הכרובית בשמן. את החצי השני של הכרובית חולטים במים ואז מטגנים בבלילת הטמפורה. 7לביבות הירק: מגררים בפומפייה זוקיני, תפוחי אדמה ובצל לבן. מערבבים בקערה יחד עם עשבי התיבול הקצוצים ומעט קמח. מכניסים את התערובת לרינגים עגולים קטנים ומטגנים במחבת. 8ההרכבה: מניחים את תחתיות הבצק על כלי הגשה, מורחים כמות יפה של טחינה וכף מממרח החצילים. מניחים על כל פרוסה חתיכת פלפל חריף קלוי, פרוסה מהחציל המטוגן, פרח כרובית מטוגן וביצה קשה. 9פורסים את פרחי הכרובית בטמפורה לפרוסות ומסדרים לצד עיגולי הבצק, לקישוט. מסדרים גם את לביבות הירק. 10מוסיפים למגש תאנים, מפזרים עליהן מעט סוכר ומקרמלים בעזרת ברנר. 11מכינים את סלט הטאבולה: משרים את הבורגול ולאחר כ-15 דקות סוחטים אותו היטב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים בתוך התאנים המקורמלות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים תגיות:מאסטר שף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |