אוכל
אוכל

שקשוקת ים

שקשוקה פיקנטית עם קציצות דג לוקוס טרי. שילוב טעמים מעניין שלוקח את הפה שלכם לחופשה אקזוטית

|מאסטר שף| פורסם20:25
שקשוקה עם קציצות
Rating:425reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לקציצות הדג:

  • 300 גרם דג לוקוס טרי קצוץ גס
  • 1 שן שום גדולה וקצוצה
  • חופן עלי כוסברה קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור

לשקשוקה:

  • 4 ביצים
  • 8 עגבניות בינוניות
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 פלפלים חריפים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם
  • מלח
  • מלח ים
  • מעט כוסברה קצוצה להגשה

אופן ההכנה:

1מכינים את הקציצות: מערבבים את כל חומרי הקציצות ומניחים את התערובת בצד לחצי שעת מנוחה.

2מכינים את השקשוקה: קולפים וקוצצים את העגבניות.

3מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים לו את השום יחד עם פלפל אחד פרוס לעיגולים. את הפלפל השני מוסיפים בשלמותו. מטגנים מעט ומוסיפים פפריקה מתוקה וחריפה.

4מערבבים, מוסיפים את העגבניות הקצוצות והמלח, מכסים ומבשלים כ-20 דקות. במידה וחסרים נוזלים, אפשר להוסיף מעט מים.

5מכינים מתערובת הקציצות כדורים קטנים. מטגנים מעט את הכדורים במחבת עם שמן זית רק כדי ש"ייסגרו". מוסיפים את הכדורים לרוטב העגבניות וממשיכים לבשל כ-10 דקות.

6מוסיפים את הביצים למחבת. מפזרים מעל החלמונים מלח ים וממשיכים לבשל מספר דקות עד שהביצים מוכנות. מגישים עם כוסברה קצוצה.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il