אוכל
אוכל

סופלה שוקולד

עוגה אישית, נימוחה ומופלאה עם לב חם של שוקולד ניגר

|מאסטר שף| פורסם12:11
סופלה שוקולד (תמונת AVI: mako)
Rating:4.5228reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (5 מנות):

  • 300 גרם שוקולד חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 3 כפות קקאו
  • 4 חלמונים
  • 4\3 כוס קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • שקית סוכר וניל
  • כף תמצית וניל
  • כוס חלב
  • 4 חלבונים
  • 2 כפות גדושות של סוכר
  • מטבעות שוקולד

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2ממיסים בסיר או קערה את השוקולד, החמאה והקקאו.

3מורידים מהגז ומשווים טמפרטורות עם החלמונים: מערבבים מהר ומוסיפים את החלמונים לאט.

4מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה וסוכר הווניל.

5מוסיפים את תמצית הווניל ואת החלב ומערבבים.

6מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצפת (לא להקציף יותר מדי, שלא יישבר!).

7מוסיפים את הקצפת בהדרגה ומערבבים לאט לאט עד לקבלת תערובת אחידה.

8מעבירים את התערובת לתוך קעריות אישיות (מיוחדות לאפייה) ומשומנות, עד 4\3 מגובה הכלי.

9מכניסים למרכזה של כל קערית גם מטבע שוקולד.

10מכניסים לתנור החם למשך 10 דקות.

11מוציאים מהתנור ומגישים עם אבקת סוכר, כדור גלידה או קצפת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il