אוכל
אוכל

קראמבל תפוחים מקורמלים

אם רק היינו יודעים שאפשר להכין קינוח כזה בחצי שעה - כבר מזמן היינו מתחילים לחרוש עליו. ותודה לפרח על הטאץ' של הפיסטוקים הטחונים

|מאסטר שף| פורסם22:45
קראמבל תפוחים מקורמלים (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.991reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקראמבל:

  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם קמח שקדים
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם קמח פיסטוקים

לתפוחים המקורמלים:

  • 2 תפוחי פינק ליידי
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • כף מיץ לימון

לטופי קרמל:

  • 200 גרם סוכר
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה

לקאנל:

  • 125 גרם מסקרפונה
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • קליפה מגוררת משני תפוזים סיניים

אופן ההכנה:

1הקראמבל: מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק חולי. מפזרים את פירורי הבצק על נייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה.

3התפוחים: מחממים במחבת סוכר וחמאה עד שנוצר קרמל. מקלפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים גרעינים. מכניסים את התפוחים למחבת ומצפים בקרמל מכל הצדדים. מוסיפים את מיץ הלימון.

4טופי קרמל: מחממים במחבת אחרת את הסוכר עד שנוצר קרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים.

5מסדרים את התפוחים המקורמלים בצלחת קעורה כמו פרח. זולפים את הטופי-קרמל ומפזרים את הקראמבל.

6הקאנל: מקציפים את כל המרכיבים, יוצרים קאנל ומגישים על הקראמבל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il