מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל

קראמבל תפוחים מקורמלים

אם רק היינו יודעים שאפשר להכין קינוח כזה בחצי שעה - כבר מזמן היינו מתחילים לחרוש עליו. ותודה לפרח על הטאץ' של הפיסטוקים הטחונים

|מאסטר שף| פורסם22:45
קראמבל תפוחים מקורמלים (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לקראמבל:

  • 50 גרם קמח
  • 50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם קמח שקדים
  • 50 גרם סוכר
  • 50 גרם קמח פיסטוקים

לתפוחים המקורמלים:

  • 2 תפוחי פינק ליידי
  • 100 גרם סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • כף מיץ לימון

לטופי קרמל:

  • 200 גרם סוכר
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 40 גרם חמאה

לקאנל:

  • 125 גרם מסקרפונה
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • קליפה מגוררת משני תפוזים סיניים

אופן ההכנה:

1הקראמבל: מחממים תנור ל-160 מעלות.

2מערבבים את כל המרכיבים לקבלת בצק חולי. מפזרים את פירורי הבצק על נייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד הזהבה.

3התפוחים: מחממים במחבת סוכר וחמאה עד שנוצר קרמל. מקלפים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומוציאים גרעינים. מכניסים את התפוחים למחבת ומצפים בקרמל מכל הצדדים. מוסיפים את מיץ הלימון.

4טופי קרמל: מחממים במחבת אחרת את הסוכר עד שנוצר קרמל. מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים 5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה. מערבבים.

5מסדרים את התפוחים המקורמלים בצלחת קעורה כמו פרח. זולפים את הטופי-קרמל ומפזרים את הקראמבל.

6הקאנל: מקציפים את כל המרכיבים, יוצרים קאנל ומגישים על הקראמבל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il