אוכל
אוכל

טארט ארטישוק וקרם סלרי

תאמינו לנו, אם לא היה את ונסה - מישהו היה חייב להמציא אותה. תראו לנו עוד אדם אחד בעולם שהיה מצליח לאלתר מחומרים לתבשיל קדירה טארט כל כך ענוג ומרשים

|מאסטר שף| פורסם23:05
טארט ארטישוק וקרם סלרי (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.934reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 125 גרם קמח
  • 75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • כפית מלח
  • 1 חלמון
  • כפית אורגנו
  • 2 כפות מים קרים

לארטישוק:

  • 2 לבבות ארטישוק, מקולפים וחתוכים לחתיכות קטנות
  • בצל קצוץ
  • שן שום, קצוצה
  • כפית אורגנו
  • מעט רוזמרין
  • כוס יין לבן
  • מיץ מלימון אחד

לקרם סלרי:

  • שלושת רבעי שורש סלרי, קלוף וקצוץ
  • תפוח אדמה ראטה, מקולף וקצוץ
  • מלח
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • כפית מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור

לבצל המטוגן:

  • בצל גדול, חתוך גס
  • שמן זית
  • כף סילאן

לעגבניות:

  • 3 שיני שום, חצויות
  • גבעול רוזמרין
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 5 פרוסות עגבנייה

אופן ההכנה:

1הבצק: מערבבים בידיים את הקמח והחמאה. מוסיפים מלח, חלמון, אורגנו ומים קרים, מערבבים, עוטפים בניילון ומכניסים לרבע שעה במקרר.

2מבשלים את הארטישוקים בסיר קטן עם הבצל, השום, האורגנו, הרוזמרין, היין ומיץ הלימון עד שמתקבל מעין קונפי.

>> מתכונים לראש השנה

3מבשלים את שורש הסלרי ותפוח האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומסננים. מוסיפים שמנת מתוקה, מיץ לימון, מלח ופלפל.

4מחממים תנור ל-180 מעלות.

5מסדרים את הבצק ברינג של 15 ס"מ, מחוררים בעזרת מזלג ואופים 25 דקות.

6בצל מטוגן: מטגנים את הבצל עם הסילאן.

7מבשלים את השום והרוזמרין בסיר קטן עם שמן זית, מלח ופלפל. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש קטנה.

8מוציאים את הבסיס של הטארט מהתנור. מפזרים את הבצל מטוגן ועליו את קרם הסלרי ותפוח האדמה. מניחים מעל 5 חתיכות של עגבנייה, ומלמעלה את הארטישוק.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il