אוכל
אוכל

לזניה בקופסת שימורים

למה להכין לזניה בפחית במקום בתבנית פיירקס, כמו בני אדם? התשובה היא, כמובן, כי זה פי אלף יותר מגניב ככה! מזמינים אתכם לנסות בבית ולעדכן

|מאסטר שף| פורסם23:13
לזניה שימורים (צילום: יעל יצחקי, mako אוכל)
צילום: יעל יצחקי, mako אוכל
Rating:2.832reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים :

  • חבילת דפי לזניה
  • 200 גרם בשר טחון או טחון מהצומח
  • רוטב עגבניות (ראו מיד)
  • רוטב בשמל (ראו מיד)

לרוטב עגבניות:

  • שמן לטיגון
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • חצי גזר קטן סגול, קצוץ
  • כרישה, קצוצה
  • 4 עגבניות רגילות, חתוכות לרבעים ומנוקות מגרעינים
  • 6 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 3-5 עלי תימין
  • 5-6 עלי בזיליקום
  • מעט אורגנו
  • מעט מרווה
  • מעט זעתר
  • קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
  • קופסת שימורים של עגבניות שלמות קלופות
  • כפית של רסק עגבניות
  • כפית סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

לבשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם קמח
  • חצי ליטר חלב
  • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט

אופן ההכנה:

1רוטב עגבניות: מטגנים בצל, שום, גזר וכרישה עד השחמה. מוסיפים בשר טחון וממשיכים לטגן.

2מוסיפים עגבניות טריות, עגבניות שרי ועשבי תיבול.

3קוצצים את העגבניות המשומרות ומוסיפים, יחד עם רסק עגבניות וסילאן. מבשלים 45 דקות לפחות, ואם צריך להוסיף מים – מוסיפים. מתבלים.

4בשמל: מערבבים את החמאה והקמח על אש נמוכה עד שנוצרת רביכה. מוסיפים חלב לאט לאט ומערבבים 10 דקות ללא הפסקה. כשהתערובת נעשית קרמית וצמיגית מוסיפים פרמזן, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מערבבים ומורידים מהאש.

5חותכים את דפי הלזניה לגודל של הפחית ומבשלים במים רותחים על לדרגת אל דנטה.

6הרכבת המנה: מחממים תנור ל-180 מעלות.

7מניחים עלה לזניה בקופסת השימורים, עליו מעט רוטב ושוב עלה לזניה, וחוזר חלילה בערך 10 פעמים. מוסיפים רוטב בשמל וסוגרים את הפחית. אופים 17 דקות.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il