1חותכים את העגבניות, השום והפלפלים ומבשלים עד לריכוך. מרסקים עם בלנדר מוט. מוסיפים שמן, מלח, כמון ומערבבים עד שנגמרים הנוזלים ובדקה האחרונה מוסיפים את הכוסברה.
2חותכים את החציל לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי, טובלים בביצה ומטגנים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת. מורחים על החצילים חומץ.
3מבשלים את בשר הבקר ביחד עם התבלינים. צרים כדורים קטנים מהתערובת ומבשלים במים חמים. בסיר נפרד מכינים רוטב מהעגבניות המרוסקות והתבלינים. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים ביחד עד שהקציצות מוכנות.
4הרכבת המנה: מחלקים בצורה שווה שתי כפות מטבוחה על פרוסת החלה, מניחים שתי פרוסות מהחציל, ומוסיפים קציצות וכף מהרוטב וסוגרים עם הפרוסה השנייה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים