אוכל
אוכל

סנדוויץ' מטבוחה עם חציל מטוגן וקציצות

סנדוויץ' עסיסי עם מטבוחה חריפה וקציצות מתובלות כמו שצריך שהייתם שמחים להיתקל בו בדוכן ברחוב אבל לגמרי יכולים להכין אותו גם בבית

|מאסטר שף| פורסם20:24
סנדוויץ' מטבוחה של שמעון עמוס (תמונת AVI: mako)
Rating:3.524reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 8 פרוסות חלה

למטבוחה:

  • 7 עגבניות מקולפות

  • 5 שיני שום גדולות
  • 1 פלפל חריף ירוק
  • 1/2 גמבה
  • 6 כפות שמן
  • רבע כפית מלח
  • כפית כמון
  • 1/2 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • חופן כוסברה קצוצה

לחציל המטוגן:

  • 1 חציל

  • 1 ביצה
  • שמן לטיגון
  • 2 כפות חומץ

לקציצות:

  • 1/2 קילו בשר טחון

  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט ראס אל חנות
  • קורט פלפל לבן
  • שמן לטיגון
  • קורט מלח
  • מעט מים

רוטב לקציצות:

  • 5 עגבניות

  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית פפריקה
  • רבע כפית מלח
  • רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1חותכים את העגבניות, השום והפלפלים ומבשלים עד לריכוך. מרסקים עם בלנדר מוט. מוסיפים שמן, מלח, כמון ומערבבים עד שנגמרים הנוזלים ובדקה האחרונה מוסיפים את הכוסברה.

2חותכים את החציל לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי, טובלים בביצה ומטגנים. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת. מורחים על החצילים חומץ.

3מבשלים את בשר הבקר ביחד עם התבלינים. צרים כדורים קטנים מהתערובת ומבשלים במים חמים. בסיר נפרד מכינים רוטב מהעגבניות המרוסקות והתבלינים. מעבירים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים ביחד עד שהקציצות מוכנות.

4הרכבת המנה: מחלקים בצורה שווה שתי כפות מטבוחה על פרוסת החלה, מניחים שתי פרוסות מהחציל, ומוסיפים קציצות וכף מהרוטב וסוגרים עם הפרוסה השנייה.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il