אוכל
אוכל

קציצות אנטרקוט וחצילים

קראו לה מוסקה, קראו לה המבורגר, מה זה משנה איך קראו לה - העיקר שוונסה שוב הכינה מנה שאיש לא יודע לאפיין במילים, אבל כולם יודעים שהיא חכמה מאוד וטעימה אפילו יותר

|מאסטר שף| פורסם23:00
קציצות אנטרקוט וחצילים  (צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף)
צילום: יעל יצחקי, מאסטר שף
Rating:4.466reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 200 גרם אנטרקוט
  • 50 גרם שומן טלה
  • 2 חצילים
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • זעתר
  • 20 גרם נענע
  • 20 גרם כוסברה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות רוטב טריאקי
  • כפית מיץ לימון

לאנדיב והרוטב:

  • 3 אנדיב
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • חצי ליטר ציר בקר
  • עגבנייה מקולפת
  • 4 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 5 גרם תימין
  • 5 גרם רוזמרין
  • כמון
  • זעתר
  • 2 כפות דבש
  • מיץ לימון
  • 50 גרם צנוברים

אופן ההכנה:

1הקציצות: חותכים את אחד החצילים ואת הבצל לקוביות, מוסיפים שום, מלח, פלפל, כמון וזעתר ומבשלים ביחד עד לריכוך.

2טוחנים את האנטרקוט עם שומן הטלה ומעבירים לקערה. מתבלים במלח, פלפל, נענע וכוסברה ומוסיפים את החצילים שבישלנו ופירורי לחם. לשים היטב עד לאיחוד.

3פורסים את החציל השני דק במנדולינה.

4מחממים בסיר רוטב טריאקי ומיץ לימון, מערבבים ומברישים על הצד החיצוני של פרוסות החציל.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6מסדרים את פרוסות החציל זו על זו ברינג של 15 ס"מ.

7מניחים מעל את הקציצה שהכנו ומכניסים לתנור ל-30 דקות.

8חותכים את האנדיב באמצע ומאדים משני הצדדים במחבת מכוסה על אש קטנה, עם שמן זית, מלח ופלפל.

9מחממים בסיר את ציר הבקר יחד עם העגבנייה, השאלוט והשום. מוסיפים תימין, רוזמרין, כמון, זעתר, דבש ומיץ לימון ומצמצמים ללא כיסוי על אש גבוהה.

10מוסיפים את הרוטב המצומצם לאנדיב.

11קולים את הצנוברים בזהירות במחבת יבשה.

מוציאים את הקציצות מהתנור והופכים אותן על צלחת. מצלחתים עם האנדיב והצנוברים, ושופכים את הרוטב מעל.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il