אוכל
אוכל

סיגר לוקוס

יהודה עמר הכין במאסטר שף סיגר במילוי דג לוקוס ועלי מנגולד שהשופטים אהבו במיוחד והנה המתכון שמכינים די בקלות. הסוג הגדול: עלי סיגר מוכנים

|מאסטר שף| פורסם16:35
סיגר לוקוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.563reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (4 מנות):

לסיגרים:

  • 500 גרם לוקוס טרי
  • חופן נענע קצוצה
  • צ'ילי טרי קצוץ
  • חצי כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף שמן
  • חבילת עלי מנגולד

לטחינה:

  • כוס טחינה גולמית
  • כוס מים קרים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • קורט מלח
  • מיץ לימון לפי הטעם

לצ'רמלה:

  • 2 כפות עריסה פיקנטית
  • מיץ מלימון אחד
  • כף שמן זית
  • קורט כמון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1טוחנים את הלוקוס במעבד מזון ומוסיפים את הנענע, הצ'ילי, הפלפל החריף, הכמון, המלח, הפלפל והשמן ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל אם צריך. מעבירים את התערובת לשקיף זילוף

2מביאים לרתיחה מים בסיר גדול וחולטים בהם את עלי המנגולד ל-2 דקות. מעבירים אותם למי קרח ומתבלים במעט מלח גס.

3חוצים את עלי הסיגר לשניים. מזלפים על כל חצי עלה סיגר פס מממלית הדג, מניחים מעל מעט עלי מנגולד, מגלגלים לסיגר וסוגרים היטב את הקצוות. ממשיכים עם שאר הסיגרים.

4מחממים את השמן וכשהוא רותח מטגנים בו את הסיגרים עד שהם זהובים. מוציאים לנייר סופג.

5מכינים את הטחינה: מערבבים את כל מצרכי הטחינה לקרם חלק.

6מכינים את הצ'רמלה: מערבבים את כל מצרכי הצ'רמלה לרוטב אחיד.

7מגישים את הסיגר עם שני הרטבים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו לנו על ידי המתמודדים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il