
עוגת הנסיכה השוודית היא עוגת ספוג אוורירית מסורתית המורכבת משכבות של קרם וניל, ריבת פטל חמצמצה וקצפת אוורירית, והכל מצופה בשכבה דקה של מרציפן ירוק. מעל המרציפן מפזרים אבקת סוכר וניל. המתכון המקורי נקרא "העוגה הירוקה", והוא מופיע בספר הבישול אשר פרסמה ג'ני אוקסטרום, מורתן לבישול של בנותיו של הנסיך אוסקר קרל וילהלם, בשנות ה-30. הנסיכות כל כך אהבו את העוגה שהחליטו להחליף את השם לעוגת הנסיכה השבדית, Prinsesstårta. המצרכים :לקרם הווניל:
לבסיס העוגה:
למלית:
לציפוי המרציפן:
אופן ההכנה:1מכינים את קרם הווניל: מקציפים יחד בקערה קטנה קורנפלור, סוכר, גרידת לימון וחלמונים לקצף צהבהב. 2מחממים בסיר על אש בינונית את החלב עם תמצית הווניל עד לנקודת רתיחה אך לא יותר מזה. 3מורידים מהאש ולאט לאט מוסיפים כמות קטנה של החלב החם אל תוך קערת החלמונים ומערבבים היטב. ממשיכים להוסיף את שאר החלב (בכמויות קטנות) לתוך קערת החלמונים. יוצקים את התערובת שהתקבלה חזרה לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה לפודינג. זה אמור לקחת בערך 3 דקות. חשוב לערבב כל הזמן כדי למנוע מתחתית הפודינג להיצרב. 4מסירים מהאש, מעבירים את הפודינג לקערת זכוכית ומכסים מיד עם ניילון נצמד שמונח על הפודינג עצמו זה על מנת למנוע התפתחות של קרום. מכניסים למקרר לפחות לשעה שהקרם יתייצב. 5העוגה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. 6בקערה קטנה מערבבים ביחד את 2 סוגי הקמח ואבקת האפייה. 7מקציפים במיקסר את החלבונים לקצף חזק ומוסיפים את הסוכר בהדרגה ואת המלח. לאחר מכן מורידים את המהירות לנמוכה ומקפלים לתוך התערובת כל חלמון בנפרד עד הם נבלעים לחלוטין. לבסוף מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה עד שהתערובת הופכת לחלקה. 8יוצקים את התערובת אל תוך רינג משומן בקוטר 20 ס"מ ואופים עד 20 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוכנס למרכזה יוצא נקי. מקררים את העוגה על משטח רשת ומפרידים אותה מהרינג. מחלקים אותה ל-3 חלקים (לרוחב) ומאפשרים לה להתקרר לגמרי. 9מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה עם הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת קצפת נוקשה. מרוקנים לקערה מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. 10שוברים את המרציפן לחתיכות קטנות לתוך קערה בינונית ולשים אותו בידיים. חום הגוף הטבעי יעזור ללוש את המרציפן בקלות. מוסיפים כמה טיפות של צבע המאכל וממשיכים ללוש את המרציפן עד שמתקבל צל חיוור של ירוק. אפשר להוסיף עוד כמה טיפות צבע מאכל אך בזהירות. הגוון צריך להיראות בצבע פסטל ולא ירוק ניאון. לאחר שמתקבל גוש גדול של מרציפן ירוק בהיר, מאבקים אותו באבקת סוכר ומתחילים לשטח אותו עם הידיים ובין שני ניירות אפייה. ממשיכים לרדד את הבצק עם מערוך לעובי דק ובגודל של 16 ס"מ לפחות. מניחים בצד. 11הרכבת העוגה: מוציאים את קרם הווניל המצונן מהמקרר ומקציפים אותו במטרפה עד שהוא נעשה חלק וקטיפתי. 12לוקחים את החלק העליון של העוגה שחילקנו ל-3 ומניחים אותו על צלחת הגשה – הוא יהיה בסיס העוגה. מורחים עליו את קרם הווניל. על הקרם מניחים את החלק האמצעי של העוגה ומורחים עליו את הריבה. מעל הריבה מורחים שכבה דקה מאוד של הקצפת. מניחים בזהירות את החלק התחתון של העוגה מעל הכל ומורחים עליו שכבה נדיבה מאוד של קצפת. את שאר הקצפת מורחים מסביב לעוגה. 13מסירים בזהירות ובעדינות את המרציפן מניירות האפייה ועוטפים בו בזהירות את העוגה. אם המרציפן נעשה דביק יש לקמח את הידיים באבקת סוכר. מצפים את העוגה לחלוטין במרציפן, חותכים את השאריות והשוליים המיותרים ומכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |