
המצרכים :לבצק לפסטה:
לקרם שורש סלרי:
לרוטב:
לתוספות:
אופן ההכנה:בצק פסטה: 1עורמים את הקמח על משטח עבודה ויוצרים גומחה במרכז. שמים במרכז הגומה את שאר המרכיבים ומתחילים לערבב וללוש עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למנוחה במקרר של חצי שעה. 2מרדדים את הבצק במכונת פסטה בהדרגתיות עד השלב האחרון. חותכים לצורת פטוצ'יני. קרם שורש סלרי: 1מקלפים את שורשי הסלרי וחותכים לקוביות קטנות. מבשלים בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. 2קוצצים את השאלוט והשום ומטגנים במחבת חמה עם חמאה. 3מסננים את הסלרי ושומרים מעט ממי הבישול בצד. את הסלרי מוסיפים לשום והשאלוט ומתבלים במלח ופלפל. 4טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי המחבת יחד עם השמנת ומעט ממי הבישול של הסלרי, מתקנים טעמים ומוסיפים את השמן אגוזי מלך. רוטב: 1קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת על חום גבוה עם חמאה ועלי הטרגון בשלמותם (עם הגבעול).מוסיפים חומץ יין לבן ומחכים עד לאידוי. מורידים מהאש, מוסיפים את השמנת, קמצוץ מלח הודי, פלפל שחור ודאשי לפי הטעם ומערבבים הכל. 2מוסיפים את פטריות השימאג'י ומקלות הסלרי. תוספות: 1אבקת פטריות: מחממים תנור ל-160 מעלות ומייבשים את פטריות השיטאקי במשך 10 דקות. וטוחנים יחד עם אגוזי המלך הקלויים לכדי אבקה. 2סטייק פטריית מלך היער: פורסים פרוסה יפה מפטריית מלך היער וחורצים על הגב שלה חתכים לאורך ולרוחב, כמו לסטייק. צורבים במחבת חמה עם מעט שמן זית. 3קרפצ'יו שמפיניון: מקלפים פטריות שמפיניון וחותכים לפרוסות דקות כמו קרפצ'יו. 4עלי סלרי מטוגנים: מפרידים עלי סלרי מהגבעול, שוטפים ומייבשים היטב. מטגנים בשמן עמוק. הרכבת המנה: 1מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפטוצ'יני עד למידת עשייה אל דנטה. 2שמים בצלחת קרם של שורש סלרי. 3מערבבים בקערה נפרדת את הפסטה עם הרוטב ומניחים מעל קרם הסלרי. 4מפזרים את קרפצ'יו פטריות השמפיניון ובמרכז מניחים את סטייק פטריית מלך היער ועלי הסלרי המטוגנים.מפזרים בעדינות מאבקת האגוזים והפטריות ומעט מלח הודי. מזלפים נקודות שמן זית על הקרם מסביב לפסטה. המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים. תגיות:סלרי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |