אוכל
אוכל

עוגיות מטוגנות: שקרים קטנים

עוגיות מטוגנות שנמסות בפה, ממכרות בטירוף וקלות מאוד להכנה. מה צריך יותר מזה? כלום. חוץ מקנקן תה

|מאסטר שף| פורסם23:06
עוגיית סוכר חום ושקרים קטנים של צילה עופר (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.759reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1.5 כוס קמח

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר לבן
  • ביצה
  • 2 כפות מים קרים
  • 1/2 ליטר שמן לטיגון
  • 2 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1במעבד מזון מכניסים את הקמח, החמאה, המלח והסוכר ומעבדים. מוסיפים את הביצה וכף מהמים הקרים וממשיכים לעבד את הבצק עד שהבצק מתמצק. אם התערובת עדיין פירורית מוסיפים עוד כף מים וקמח.

2מוציאים את הבצק, לשים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה.

3מקמחים משטח ומרדדים את הבצק. חותכים לרצועות באורך של כ-6 ס"מ ורוחב של כ-3 ס"מ. מסובבים את הרצועות ויוצרים סרטים קטנים. בסיר מחממים שמן עמוק לטיגון ומכניסים את העוגיות אחת-אחת.

4מטגנים כל עוגייה כ-2 דקות עד שמתקבל צבע חום בהיר. מוציאים עם כף מסננת.

5מניחים על נייר סופג ומפזרים בנדיבות אבקת סוכר. מקפידים לכסות את כל הצדדים.

6מסדרים על צלחת הגשה.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il